Komentara: 9
Pregleda: 5620

U požaru u Radanovačkoj šumi izgorelo 50 hektara šume i rastinja

08.09.2024. u 17:43h
Izvor: Subotica.com
Ranije popodne, oko 13 časova, došlo je do požara na više tačaka u Radanovačkoj šumi. Nakon više od četiri časa borbe sa vatrenom stihijom, na koju je pozitivno uticao pojačani vetar, izgorelo je oko 50 hektara niskog rastinja i mešovite šume. Gusti dim video se iz svih delova grada.
U požaru u Radanovačkoj šumi izgorelo 50 hektara šume i rastinja

U policiji potvrđuju da su vatrogasci u Subotici u 13.30 sati primili poziv da je došlo do požara u blizini srpsko-mađarske granice, u predelu Radanovačke šume. Na teren je izašlo 20 vozila sa oko 60 vatrogasaca iz Subotice i okolnih vatrogasno-dobrovoljačkih društava. Asistenciju su mehaizacijom i ljudstvom pružili zaposleni u JKP "Čistoća i zelenilo" i JP "Vojvodina šume".

Vatrogasci su oko 18 časova stavili požar pod kontrolu i sprečili dalje širenje. Vatrogasne ekipe ostaju da dežuraju tokom noći. U gašenju su učestvovali i građani koji su traktorima zaoravali površine kako bi onemogućili širenje požara.

U požaru u Radanovačkoj šumi izgorelo 50 hektara šume i rastinja

Vatra nije stigla do naselja, pa nisu bili ugroženi stanovnici Radanovca i domaćinstva. Nema povređenih među vatrogascima i stanovništvom. Istraga će pokazati precizniji povod požara, sumnja ukazuje na ljudski faktor, potpomognut suvim rastinjem pogodnim za brzo širenje požara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 časova i 40 minuta
Komentara: 9
Pregleda: 5620
Povezane teme

požar

radanovačka šuma

gašenje požara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.