Komentara: 2
Pregleda: 2692

U prošloj godini izdato 350 građevinskih dozvola i rešenja

09.01.2014. u 15:55h
Izvor: RTV Yueco
Građevinarstvo u Subotici, sudeći po broju izdatih građevinskih dozvola, zadržalo je trend iz ranijih godina, ali je i dalje na dosta nižem nivou u odnosu na godine ekspanzije kakve su bile 2006. i 2007.
U prošloj godini izdato 350 građevinskih dozvola i rešenja

Gradska služba za građevinarstvo izdala ja u prošloj godini oko 350 građevinskih dozvola i rešenja, tačnije 90 dozvola za gradnju, a 246 rešenja za adaptacije i priključke na infrastrukturu. Izdvajaju se dozvole za Studentsko odmaralište na Paliću, kao i industrijske objekte poput Kalcedonije i Svarovskog.

Izgradnju u Subotici diktira tržište stanova, odnosno potrebe investitora za gradnju objekata, bilo da su u pitanju stambeni, poslovni ili infrastrukturni objektu. Od tržišta i navedenih potreba zavisi i aktivnost subotičkih građevinskih preduzeća.

Tokom prošle godine u Subotici je izdato 90 građevinskih dozvola. Najviše dozvola, 35, izdato je za infrastrukturne objekte kao što su putevi, vodovod, kanalizacije i slično. Slede porodični stambeni objekti, odnosno kuće, sa 28 dozvola, a što se zgrada tiče, izdate su tri dozvole. Za izgradnju poslovnih objekata izdato je 13 dozvola, od kojih se izdvaja Studenstko odmaralište na Paliću, čiji je nosilac Ministarstvo omladine i sporta. Što se tiče industrijskih objekata, izdato je 11 dozvola, najčešće za silose, skladišta, magacine i hale, među kojima se izdvajaju inostrane kompanije Kalcedonije i Svarovski.

Osim građevinskih dozvola, u 2013. godini izdata su i 246 rešenja koja se nazivaju i “malim građevinskim dozvolama”, a odnose se na adaptacije i rekontrukcije manjih objekata, odnosno priključke na infrastrukturnu mrežu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2692
Povezane teme

gradska služba za građevinarstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.