Komentara: 1
Pregleda: 778

U Savremenoj galeriji u petak otvaranje izložbe Mihaila Vasiljevića "Familijarni objekti"

22.09.2022. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
U petak, od 18h u Savremenoj galeriji biće otvorena samostalna izložba fotografija Mihaila Vasiljevića "Familijarni objekti", na kojoj će biti predstavljene fotografije nastale korišćenjem pronađenog fotografskog materijala koji je pripadao nepoznatoj porodici iz Vojvodine.
U Savremenoj galeriji u petak otvaranje izložbe Mihaila Vasiljevića "Familijarni objekti"

U "Familijarnim objektima", Vasiljević kroz proces ponovnog uprizorenja i reinsceniranja već fotografisanog izvodi poništavanje osnovnog značenja arhivskog materijala i na taj način otvara pitanje ko može, odnosno treba da definiše nečiji identitet i sećanja. Postupak kojim postiže ovo novo osvetljavanje se ovoga puta razlikuje u izvedbi od prethodnih Vasiljevićevih arhivskih serija, ali nas istovremeno vraća na poetiku i strukturu njegove umetničke prakse, koja je trasirana svojevrsnim fotografskim mišljenjem, dok se njen locus nalazi u samom fotografskom mediju.

Izložene fotografije nastale su korišćenjem dijapozitiva koji su deo pronađene privatne arhive porodičnih snepšotova iz perioda šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Mihailo Vasiljević diplomirao je 2005. godine na Katedri za fotografiju Akademije umetnosti u Beogradu. Od 2019. godine je na doktorskim studijama istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u prestonici. Od 2001. godine izlaže na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 778
Povezane teme

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.