Komentara: 1
Pregleda: 11826

U skladnom braku već 44 godine

14.02.2017. u 15:23h
Izvor: TV Subotica
Nada i Slavko Malinović u braku su čak 44 godine. Po svojoj  ljubavi i poštovanju koje jedno drugom ukazuju,  postali su najpoznatiji par u Gerontološkom klubu „Bajnat“, koji redovno posećuju.  
U skladnom braku već 44 godine

Iako je porodica želela da se Nada uda za jednog bogatijeg mladića te davne 1973. godine – ona je htela samo Slavka. Požurila je da mu vrati gramofon koji je kod nje ostao i odluka je pala - venčali su se 20. maja i već  44 godine su u skladnom braku. I danas su, kažu, zaljubljeni.  

„Naša veza traje već pune 44 godine. Ja mislim da je glavni razlog što se mi volimo, prvo je bila ona mladalačka zaljubljenost, sad je to neka zrela ljubav, razumevanje, tolerancija. A Slavko se mora voleti jer je on toliko dobar – divan muž i divan otac,“ kaže Nada.

„Mislim da je presudilo međusobno razumevanje, ljubav, ali i težnja za nekim zajedničkim životom. I hvala bogu, dobro smo ga proživeli, bar do sada. Ljubav traje, nema govora, bilo je tu nekih razmimoilaženja možda u nekim stavovima, ali kriznih momenata nikad nije bilo. Možda je smešno reći,  ali mi se i sada volimo,“ dodaje Slavko.

Najponosniji su na sina i ćerku koje su uprkos teškim godinama i izbeglištvu iz Tuzle u kojoj su pre rata živeli, podigli i školovali. Danas imaju i dvoje unučadi sa kojima rado provode vreme.

U skladnom braku već 44 godine

„Deca su se lepo snašla, završili su fakultete i to nam je najveći uspeh u životu. Našli su posao, našli su divne bračne drugove, imamo dvoje unučadi i veoma smo srećno sa njima. Nismo nikad imali nešto mnogo novca, ali smo presrećni, sa malim se zadovoljavamo. Odemo i na more, ali nema tu neke raskoši. Presudno nam je bilo da naša deca budu dobro“ priča ovaj bračni par.

Penzionerske dane Nada i Slavko provode zajedno – najaktivniji su članovi u Gerontološkom klubu „Bajnat“ gde, kako kažu, ponovo proživljavavaju mladost.

„Dan počinjemo uz jutarnju kafu i partiju tablića – Slavko uvek pobeđuje, nema onog pusti je da i ona pobedi jer je voliš. Nakon toga ja obično dođem na rekreaciju u Gerontološki klub, a Slavko ode kod brata. Popodne odmaramo, a uveče idemo u šetnju. Uglavno se radujemo druženju u klubu – dolazimo na sekcije, svake druge srede dolazimo na čajanke, kao i na igranke,“ uz osmeh priča Nada.

U skladnom braku već 44 godine

Univerzalan recept za dug bračni staž, prema mišljenju ovog skladnog para – ne postoji. Oni su opstali zahvaljujući međusobnom poštovanju, zajedničkim navikama i tome što su veoma slični. Većih trzavica u njihovim životima nije bilo – ali, kažu Slavko i Nada, nakon neke svađe uvek se treba voditi onim da je jutro pametnije od večeri.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 11826
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.