Komentara: 3
Pregleda: 1766

U školu s vojnicima u civilu i policajcem

18.03.2009. u 15:00h
Izvor: Blic
<p>Učenici III/C razreda subotičke Osnovne &scaron;kole &bdquo;Sonja Marinković", posle incidenta u kojem su učestvovali roditelji Tihana Todorović i Mina i Željko Jakovljević i njihova deca, počeli su da redovno pohađaju nastavu, ali ih na putu od &scaron;kole do kuće prate vojnici na civilnom služenju vojnog roka i policajac.</p>
U školu s vojnicima u civilu i policajcem

Prema tvrdnjama roditelja, Tihana Todorović već duže vreme sačekuje drugu decu i pravi probleme koji utiču i na ponašanje njenog sina, pa su odlučili da „uzmu stvar u svoje ruke i reše problem" o čemu su obavestili i policiju i Centar za socijalni rad".

Nakon serije optužbi „da su im deca životno ugrožena zbog agresivnog ponašanja jedne majke", Tihana Todorović je odlučila da tuži Jakovljeviće, ali i direktora škole.
- Istina je da postoji problem na koji sam odavno ukazala učiteljici, ali mi je rečeno da se moje dete nije uklopilo u razred. Kada se u oktobru dogodio sličan incident ja sam decu, kao i sada, samo razdvajala, a ne tukla. Tražila sam da mi dete premeste u drugo odeljenje, ali mi je rečeno da je to nemoguće i zbog toga ću sina ispisati iz ove škole na kraju školske godine - kaže Tihana Todorović.
Ona tvrdi da njen sin „mora trčeći da odlazi sa nastave kako bi izbegao batine druge dece i da se poslednji incident zbio drugačije nego što su to predstavili drugi roditelji".
- Videla sam da mi deca biju sina i kada sam se približila da ih razdvojim, Željko Jakovljević, otac jednog dečaka, udario me je šakom u glavu, za šta imam medicinske izveštaje sa hitnog prijema Opšte bolnice, a potom je Mina Jakovljević, majka dečaka, udarila mom sinu šamar. U tom momentu sam se izbezumila i ogrebala Jakovljevića i verovatno u besu izgovorila da ću ih sve pobiti, ali ne misleći na decu, već na bračni par Jakovljević - kaže Tihana Todorović.
Ona kaže da „nikada nije bežala od istine i sama se javila Centru za socijalni rad".
- Nemam čega da se plašim jer mi je savest čista. Nikoga nisam povredila već sam branila svoje dete, za čiji status u tom razredu najviše okrivljujem učiteljicu. Pitala sam direktora zbog čega je rekao da imaju problem sa mnom, a on mi je rekao kako su roditelji i mediji naduvali celu priču, a zbog uvreda i neistina tužiću i Jakovljeviće i njega - kaže Todorovićeva.
Mina Jakovljević kaže da joj je drago što će biti tužena jer želi da da „problem jednom za svagda bude rešen".
- U policiji se prikupljaju potpisi i izjave ne samo nas roditelja, već svih svedoka njenog ponašanja. Ovo više nije slučaj samo 24 roditelja, već nadležnih službi. Tvrdnje Tihane Todorović su apsolutno netačne - kaže Jakovljevićeva.
Ana Barašević, jedna od majki koje stoje iza tvrdnji Mine i Željka Jakovljevića, kaže da su izjave Tihane Todorović neistinite.
- Dovoljno smo je upoznali i ta žena ne preza od toga da vas gleda u oči i laže.

 

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 1766
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.