Komentara: 0
Pregleda: 1708

"U slavu Vidovdana" od 25. do 27. juna u SKC "Sveti Sava"

24.06.2020. u 11:50h
Izvor: Subotica.com
Tokom tri dana trajanja manifestacije, publika će moći da prisustvuje istorijskoj i duhovnoj tribini, te predstavljanju knjige "Srpske zemlje pre Nemanjića - od VII do X veka" autora Milana Aleksića. Svi programi počinju u 19 časova, a ulaz je besplatan.
"U slavu Vidovdana" od 25. do 27. juna u SKC "Sveti Sava"

Manifestaciju "U slavu Vidovdana" otvoriće u četvrtak, 25. juna, istorijska tribina pod nazivom "Rusija i Balkan u prošlosti i sada", a gost večeri biće dr Slavenko Terzić, bivši ambasador Srbije u Rusiji i Turkmenistanu, istoričar, dopisni član i naučni savetnik Istorijskog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti.

Narednog dana, 26. juna, na programu će biti predstavljanje knjige Marka Aleksića "Srpske zemlje pre Nemanjića - od VII do X veka". Gost večeri biće autor ove knjige, koja predstavlja sveobuhvatnu istoriju ranih vekova prošlosti Srba. U njoj su po prvi put sakupljeni svi raspoloživi pisani podaci o Srbima od sedmog do desetog veka, poput papirnog pisma knezu Mutimiru iz 873. godine, dela vizantijskih istoričara, franačkih letopisaca i lokalnih dalmatinskih hronika u kojima su se sačuvale vesti i danas izgubljenih spisa, ali i utvrđenja, naselja, crkve i druga arheološka svedočanstva iz ovog razdoblja.

Poslednjeg dana manifestacije, 27. juna, održaće se duhovna tribina pod nazivom "Vidovdan - Neprekidan ispit srpske zrelosti", a učesnik će biti protonamesnik, vojni sveštenik Đorđe Stoisavljević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1708
Povezane teme

skc sveti sava

vidovdan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.