Komentara: 15
Pregleda: 2788

U Srbiju stiglo još 440.000 doza "Sinofarm" vakcine

19.05.2021. u 15:27h
Izvor: Subotica.com
U Srbiju stiglo još 440.000 doza "Sinofarm" vakcine

U Srbiju je jutros stigao novi veći kontigent doza "Sinofarm" vakcina. Ovaj put dopremljeno je 440.000 doza. Kako je rečeno prilikom preuzimanja do vikenda Srbija će imati dostavljeno ukupno 3,5 milona doza kineskog proizvođača.

Novu isporuku vakcina na beogradskom aerodromu dočekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poručio tom prilikom da je "ova količina jedan od presudnih faktora zašto je Srbija danas u situaciji kada se vidi svetlo na kraju tunela"

Lončar je apelovao na lokalne samouprave u opštinama gde je odziv na vakcinaciju manji da se aktivnije uključe i promovišu vakcinaciju. Za očekivati je da će u narednim danima, nakon distribucije ovih vakcina, biti još intenzivnije aktivnosti na punktovima za imunizaciju, kako u Subotici tako i u prigradskim naseljima. O planiranom rasporedu i dostupnim vakcinama izveštavaćemo u narednim danima.

Po poslednjim informacijama Opšte bolnice Subotica, na lečenju u Kovid delu nalazi se 57 pacijenata, dok je 10 pacijenata na veštačkoj potpori pluća. U protekla 24 časa, po informacijam iz Zavoda za javno zdravlje, u Subotici je registrovano 7 slučajeva zaraze korona virusom.

Subotica trenutno broji 168 aktivno obolelih od koronavirusa..

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 2788
Povezane teme

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

imunizacija

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.