Komentara: 0
Pregleda: 570

U sredu akcija dobrovoljnog davanja krvi u Hajdukovu

11.10.2022. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
U ambulanti Hajdukovo u sredu će biti održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Svi zainteresovani građani dragocenu tečnost mogu donirati u periodu od 8 do 10h.
U sredu akcija dobrovoljnog davanja krvi u Hajdukovu
Foto: Ilustracija, arhiva

Dobrovoljni davalac krvi može da bude svaka zdrava osoba uzrasta od 18 do 65 godina. Pre dolaska na akciju građani treba da imaju lagani doručak, da unesu dovoljno tečnosti i da budu odmorni. Takođe, preporuka je da se dobrovoljni davaoci uzdrže od većih fizičkih aktivnosti dan uoči doniranja krvi, kao i na sam dan akcije. 

Osobe koje su preležale kovid-19 sa lakšom kliničkom slikom krv mogu dati već mesec dana od infekcije, a osobe sa težom kliničkom slikom treba da pričekaju 3 meseca ili do potpunog oporavka. Lekove protiv bolova  ne treba uzimati 7 dana pred davanje krvi. Takođe, minimum 6 sati pred akciju dobrovoljni davaoci treba da se uzdržavaju od konzumacije alkohola

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 570
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

hajdukovo

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.