Komentara: 70
Pregleda: 8274

U sredu konstitutivna sednica - poznata imena gradonačelnika i članova Gradskog veća

08.07.2024. u 14:12h > 16:49
Izvor: Subotica.com  / TV Subotica
Za 10. jul, kako je ranije najavljeno, zakazana je konstitutivna sednica Skupštine Subotice na kojoj će biti izabran novi saziv ovog tela, ali i kada će Subotica (i zvanično) saznati ko će biti prvi čovek grada. Po saznanjima TV Subotice aktuelni gradonačelnik Stevan Bakić nastaviće da obavlja ovu funkciju i u novom mandatu.
U sredu konstitutivna sednica - poznata imena gradonačelnika i članova Gradskog veća

Skupština Subotice broji 67 odbornika koji će biti raspoređeni na osnovu rezultata koje su ostvarili na poslednjim izborima u okviru političkih opcija čije interese i planove su zastupali. Gradonačelnik ima nekoliko pomoćnika, a ispod sebe Gradsko veće koje će u ovom mandatu činiti devet osoba, dva više nego u prošlom sazivu.

Sednica koju će do izbora predsednika Skupštine voditi najstariji odbornik među prijavljenim, biće otvorena potvrdom mandata odbornika, nastavlja se izborom predsednika, zamenika i sekretara Skupštine, zatim se prelazi na izbor gradonačelnika, njegovog zamenika i na kraju članova Gradskog veća.

Po potvrđenim saznanjima TV Subotica, gradonačelnik će ostati Stevan Bakić, njegova zamenica biće Čila Goli (dosadašnji član GV) iz redova SVM. Kada je u pitanju Gradsko veće, među kandidatima su Milanka Kostić (SNS), Nataša Aleksić (SDPS), Marko Marić (PUPS), Ilija Maravić (SNS), Đenđi Seleši (Pokret socijalista), jedno mesto pripašće SPS-u, a tri Savezu vojvođanskih Mađara - Hargita Erči, Hajnalka Bognar Pastor i Robert Tot.

Po koalicionom sporazumu, mesto predsednika Skupštine Grada pripada Savezu vojvođanskih Mađara a tu funkciju će preuzeti Daniel Đivanović (prethodno poslanik i državni sekretar), dok je zamenik iz redova SPS-a.

Podsetimo, na izborima održanim 2. juna, najviše mandata osvojila je lista „Aleksandar Vučić - Subotica sutra“ – 35, drugi je bila lista "Balint Pastor - Savez vojvođanskih Mađara" sa osvojenih 19 mandata, na trećem "Subotica protiv nasilja - biram Suboticu – Nela Tonković" 10 mandata i manjinska koalicija "DSHV - SPP - Tomislav Žigmanov" sa 3 odbornika.

Konstitutivna sednica je zakazana za 10. jul (sreda) u 9 časova, a prenos možete da pratite na našem sajtu.

Izvor: Subotica.com / TV Subotica
Postavljeno pre 1 nedelju i 12 časova
Komentara: 70
Pregleda: 8274

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

konstitutivna sednica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.