Komentara: 4
Pregleda: 2917
Foto

U sredu počinje 40. "Vojvođanska zlatna rukavica"

12.09.2022. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
Subotica će narednih dana biti domaćin 40. Međunarodnog bokserskog takmičenja "Vojvođanska zlatna rukavica" koje će okupiti više od 350 takmičara iz 27 zemalja, u muškoj i ženskoj konkurenciji.
U sredu počinje 40. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Naš grad će, od srede do nedelje, biti centar svetskog boksa, a za brojne takmičare ovaj tradicionalni turnir biće provera pred svetsko prvenstvo koje će biti održano u Španiji.

Turnir počinje u sredu, a do petka će se mečevi održavati u fiskulturnoj sali Tehničke škole "Ivan Sarić". Polufinale će biti održano u Hali sportova, u subotu, dok će poslednjeg dana vikenda, u nedelju, biti održano finale na Gradskom trgu. Finalni mečevi počinju od 18h. Pozivam sve Subotičane da isprate ovaj važan sportski događaj i da pruže podršku reprezentaciji Srbije - istakao je Tomislav Antelj, trener Bokserskog kluba "Spartak".

U sredu počinje 40. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Selektor Omladinske reprezentacije Srbije u boksu, Nenad Vasiljević poručio je da očekuje da reprezentativci naše zemlje postignu dobar rezultat i dodao da je ovo takmičenje svojevrsna provera pred svetsko prvenstvo.

Tokom priprema, koje su održane na Paliću, bilo je dosta povreda, ali bez obzira na sve trenirali smo naporno i kvalitetno, tako da očekujem dobar rezultat i mnoštvo medalja. Najznačajnije je to što "Zlatna rukavica" predstavlja proveru za naše momke pred odlazak u Španiju - kazao je Vasiljević.

U sredu počinje 40. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Pažnja subotičkih ljubitelja boksa usmerena je našeg sugrađanina Marka Pižuricu, osvajača bronzanog odličja na evropskom prvenstvu.

Spremli smo se ozbiljno i ja se osećam odlično. Nadam se da ću uspeti da osvojim zlato na "Vojvođanskoj rukavici" - naveo je Pižurica.

U sredu počinje 40. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Marko nije jedini osvajač evropske medalje koji će nastupiti na "Vojvođanskoj zlatnoj rukavici".

Kapiten ženske reprezentacije, Sara Ćirković, koja je šampion Evrope, braniće trofej od prošle godine, tako da očekujem da bude najbolja. Nažalost, Rastko Simić, vicešampion Evrope, je povređen tokom priprema, tako da neće učestvovati na predstojećem takmičenju - zaključio je Mirko Ždralo, trener BK "Obilić".

U sredu počinje 40. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Turnir za omladince i omladinke, koji će okupiti sportiste sa svih kontinenata, održava se u organizaciji Boks kluba "Spartak" i Bokserskog saveza Srbije, a uz podršku Grada Subotice i gradskog Sportskog saveza.

U sredu počinje 40. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Pozivam sve sugrađane da podrže našu reprezentaciju, jer će konkurencija biti jaka. "Vojvođanska zlatna rukavica" je takmičenje koje garantuje kvalitetan boks - naveo je Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice.

Izvor: Subotica.com
Najava 40. Vojvođanske zlatne rukavice Najava 40. Vojvođanske zlatne rukavice Najava 40. Vojvođanske zlatne rukavice Najava 40. Vojvođanske zlatne rukavice Najava 40. Vojvođanske zlatne rukavice Najava 40. Vojvođanske zlatne rukavice Najava 40. Vojvođanske zlatne rukavice Najava 40. Vojvođanske zlatne rukavice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2917

Povezana vest

Povezane teme

boks

vojvođanska zlatna rukavica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.