Komentara: 5
Pregleda: 3763

U Subotici 175 građana kažnjeno zbog kršenja policijskog časa, izrečene kazne u iznosu od 8,75 miliona dinara

12.05.2020. u 13:06h
Izvor: Subotica.com
U Subotici 175 građana kažnjeno zbog kršenja policijskog časa, izrečene kazne u iznosu od 8,75 miliona dinara

Od 22. marta do 7. maja pred Prekršajnim sudom u Subotici vođeni su postupci protiv 200 punoletnih lica i 9 maloletnih lica zbog prekršaja propisanih Uredbom o prekršaju za kršenje naredbe ministra unutrašnjih poslova o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije i Uredbom o merama za vreme vanrednog stanja.

Do ukidanja vanrednog stanja rešeno je 175 predmeta, učiniocima su izrečene novčane kazne ili odgovarajuća mera propisana Zakonom o prekršajima, odnosno vaspitna mera za maloletna lica, dok u 34 slučaja postupak nije okončan, vodi se dokazni postupak.

Kako navode iz Prekršajnog suda, obzirom da za vreme vanrednog stanja nisu tekli rokovi za žalbu, odluke nisu postale pravnosnažne i izvršne.

S obzirom da novčani iznos predviđen za ovaj prekršaj iznosi 50.000 dinara, ovih 175 građana, do sada dokazanih, moraće da uplati u budžet R. Srbije ukupno 8,75 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3763
Povezane teme

vanredno stanje

prekršajni sud

policijski čas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.