Komentara: 33
Pregleda: 12244

U Subotici korigovane plate zaposlenih i funkcionera

26.01.2017. u 00:06h
Izvor: Agencija "Beta"
Načelnica Gradske uprave u Subotici Marija Ušumović Davčik donela je novi pravilnik o platama zaposlenih u Gradskoj upravi Subotice, objavljeno je u gradskom Službenom listu.
U Subotici korigovane plate zaposlenih i funkcionera

Pravilnik je donet pošto je Državna revizorska institucija (DRI) objavila da je za plate zaposlenih, izabranih i postavljenih lica u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima 2015. godine više od 123 miliona dinara isplaćeno suprotno zakonskim propisima.

Novim pravilnikom izmenjeni su koeficijenti zaposlenih, koji će se kretati od jedan - koliko iznose za spremačice, portire i ostale izvršioce sa zanimanjem kvalifikovani radnik, do 12,60 - za sekretare sekretarijata, sa zvanjem samostalni stručni saradnik.

Na ovaj pravilnik saglasnost je dalo Gradsko veće, a primenjivaće se počev od obračuna i isplate plata za januar.

Načelnica je donela i novo rešenje o određivanju koeficijenata za obračun i isplatu plata izabranih i postavljenih lica u organima Grada.

Tako će koeficijent gradonačelnika biti 9,40, predsednika Skupštine 9,30, zamenika gradonačelnika 9,20, zamenika predsednika Skupštine 9,10, a članova Gradskog veća 8,80. I taj koeficijent će se primenjivati od obračuna i isplate januarskih plata.

Izvor: Agencija "Beta"
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 12244
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.