Komentara: 0
Pregleda: 1884

U Subotici najčešće fizičko nasilje

18.11.2010. u 18:29h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici najčešće fizičko nasilje

Za prvih deset meseci u Subotici, Centru za socijalni rad prijavljena su 71 slučaja nasilja nad ženama. U Subotici ne funkcioniše sigurna kuća, ali žrtve naselja u porodili bilo da su žene ili deca smeštaju se u urgentne hraniteljske porodice.
U Srbiji je svaka treća žena preživela fizičko nasilje u nekom periodu života, a svaka osma devojčica potvrdila da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja.U Subotici je najčešće fizičko nasilje i neretko žrtve se vraćaju nasilniku, jer ekonomski zavise od njega.

Ove godine zabeležen je 71 slučaj nasilja nad ženama, a manje nad decom. Prošle godine bilo je 117 slučajeva nasilja u porodici. U Centru za socijalni rad kažu da očekuju da do kraja godine neće biti povećan broj nasilja u porodici.

Najčešće kazne protiv nasilja nad ženama su zabrana prilaska žrtvi, a ređe izmeštanje nasilnika iz porodične sredine. Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama, prvi put je ustanovljen 25. novembra 1981. godine u Bogoti u znak sećanja na sestre Mirabel koje su brutalno pretučene i ubijene.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1884
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.