Komentara: 3
Pregleda: 2184

U Subotici najveća izdvajanja za osobe sa invaliditetom

02.12.2015. u 16:07h
Izvor: RTV
Član Gradskog veća Subotice zadužen za oblast socijalne zaštite Milimir Vujadinović izjavio je da svaka deseta osoba u Subotici je ima neku vrstu invaliditeta, te da grad izdvaja pet odsto budžeta za mere socijalne politike i zaštite. On je istakao da ej Subotica po tim izdvajanjima u samom vrhu u poređenju sa drugim lokalnim samoupravama u Srbiji.
U Subotici najveća izdvajanja za osobe sa invaliditetom

Nizom aktivnosti u organizaciji Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka", uz učešće 24 organizacije i ustanove i velikog broja učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola, biće obeležen 3.decembar, Svetski dan osoba sa invaliditetom. U Subotici se obeležava nedelja osoba sa invaliditetom od 30. novembra do 4. decembra.

I Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama "Zajedno" organizuje modnu reviju, a najavili su i realizaciju projekta: " Help portreta 2015".

Aktivnosti će se održati u prostorijama Biblioteke igračaka "Abrakadabra" u periodu od 16 do 19 časova, 3.decembra, a pored učesnika i tima projekta biće prisutni i član Gradskog veća za omladinu i sport Vjekoslav Ostrogonac i koordinatorka kancelarije za mlade grada Subotice Dejana Baltes.

Pomenute aktivnosti deo su projekta " Podizanje stepena socijalnih veština mladih sa smetnjama u razvoju za osamostaljivanje i aktivno uključivanje u društvenu zajednicu " sa kojim je Udruženje "ZaJedno" konkurisalo na gradskom konkursu za finansiranje projekata iz oblasti omladinskog sektora i u okviru kojeg su za njegovu realizaciju odobrena sredstva u iznosu od 92.820 dinara.

Aktivnost "Help portret 2015" udruženje "ZaJedno" sprovodi u saradnji sa udruženjem "Photowalkers" i predstavlja akciju koja se svake godine u prvoj nedelji decembra sprovodi na svetskom nivou. U okviru nje sa predstavnicima marginalizovanih i ranjivih grupacija se izrađuju i poklanjaju fotografije njihovih portreta.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2184
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.