Komentara: 12
Pregleda: 6024

U Subotici nema dovoljno novogradnje

26.12.2013. u 14:38h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici nema dovoljno novogradnje u odnosu na potražnju. U najavi je da će se tokom sledeće godine izgraditi još dve zgrade, pa će samim tim biti i veća pronuda stanova.
U Subotici nema dovoljno novogradnje

Po rečima trgovaca nekretninama novi stanovi se grade po određenim standardima, pa je potrošnja energije mnogo manje nego u starogradnji, dok većina anketiranih građana ipak više veruje starogradnji zbog kvaliteta izgradnje. Od ove godine uređana je i prodaja stanova od strane države, pa će kupci na taj način sigurniji u svoje agente koji vrše preprodaju.

Novogradnja bi trebalo da bude energetski efikasnija nego starogradnja, ali čini se da anketirani građani, da li zbog lošeg iskustva, ili nečega drugog, ne veruju u njihov kvalitet.

Po rečima agenata nekretninama novogradnja je popularna zbog modernog rasporeda, kao i energetske efikasnosti, odnsno uštede prilikom grejanja.

Od nedavno je stupio na snagu Zakon o nekretninama čime država želi da uredi prodaju i da smanji sivu ekonomiju. Jedan od uslova jeste da agenti koji se bave prodajom moraju biti licencirani.

Cena novogradnje dostigle su svoj standard i razlikuju se u zavisnosti od dela grada u kom se nalaze. U centru grada je kvadrat 800 eura + pdv, dok je na Prozivci od 650 do 700 eura + pdv.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 6024
Povezane teme

stanovi u subotici

zgrade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.