Komentara: 41
Pregleda: 11670
Video

U Subotici ukupno 49 zaraženih osoba

27.04.2020. u 14:58h
Izvor: Subotica.com
Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da je zaključno sa današnjim danom u Subotici registrovano ukupno 49 slučajeva zaraze korona virusom.
U Subotici ukupno 49 zaraženih osoba

Od početka epidemije od posledica zaraze korona virusom u Srbiji je preminulo 156 osoba. Zaraženo je ukupno 8.042 ljudi. U protekla 24 sata na teritoriji Vojvodine testirano je 239 osoba, a kod njih 19 je potvrđeno prisustvo ove virusne infekcije. Kako je saopšteno, od 656 pozitivnih njih 320 je do sada ozdravilo, dok je 18 preminulo.

Na teritoriji Grada Subotice do današnjeg dana ima 49 pozitivnih pacijenata, a od posledica korona virusa je preminula jedna osoba. Po rečima gradonačelnika Subotice, nastavljena je redovna dezinfekcija javnih površina, kao i sve druge aktivnosti u cilju zaštite stanovništva i podrške sugrađanima koji su tražili pomoć volontera.

U Subotici ukupno 49 zaraženih osoba

- Život u Subotici polako se vraća u normalu, sledeći korak je relaksiranje života i vraćanje u redovan rad gradskih preduzeća, ali je neophodno da se navikavamo na nove mere predostrožnosti - poručio je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije - Grad se vraća u normalu, to je evidentno i po intenzitetu saobraćaja i po broju ljudi na ulicama. Ne treba da se opuštamo i zavaravamo, jer borbu još nismo završili i preterano opuštanje moglo bi nas dovesti u neželjenu situaciju.

Vlada Srbije usvojila je odluku da zabrana kretanja naredne nedelje traje od četvrtka 30. aprila u 18 časova do ponedeljka 4. maja u 5 ujutru (83 časa zabrane kretanja na javnim površinama).

Vikend policijski čas jutros je završen, tako da će građani do sledećeg "vikend policijskog časa" imati nepuna četiri dana slobodnog kretanja - da budemo precizniji 52 časa. U skladu sa tim, prodavnice za najstarije sugrađane će biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

Kako smo nešto ranije javili sutra se otvara i robni deo Buvljaka, a kompletna pijaca u Malom Bajmoku građanima će biti na raspolaganju od 7 do 13 časova. Danas se posetepeno uspostavlja međugradski prevoz, počele su da rade pijace na zatvorenom, frizerski i kozmetički saloni, teretane i fitnes klubovi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 41
Pregleda: 11670

Povezana vest

Povezane teme

vanredno stanje

korona virus

policijski čas

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.