Komentara: 3
Pregleda: 1229

U subotičkim domovima ima mesta za više od 700 studenata

06.09.2023. u 13:17h
Izvor: Subotica.com
Sve je spremno za prijem studenata u subotičke domove, objašnjavaju iz Studentskog centra i dodaju da ukupan kapacitet iznosi 779 mesta, odnosno 310 u domu "Ivo Lola Ribar" i 469 mesta u domu "Bosa Milićević".
U subotičkim domovima ima mesta za više od 700 studenata

Do sredine septembra brucoši mogu da se prijave na konkurs za prijem u neki od subotičkih studentskih domova, a od 15. septembra pa sve do kraja oktobra priliku da se prijave imaće i studenti ostalih godina. 

Iz Studentskog centra Subotica objašnjavaju da je iz godine u godinu sve više studenata koji dolaze u naš grad i koji se odlučuju da stanuju u domu.

Do pre tri godine imali smo godišnje u proseku oko 450 studenata u domovima, a onda je napravljen ozbiljan pomak i sada se bližimo tome da nam kapaciteti u potpunosti budu popunjeni. Na primer, prošle godine smo imali čak 669 studenata - priča Ranko Čuljković, direktor subotičkog Studentskog centra - Povećan broj studenata je rezultat angažovanja fakulteta i visokoškolskih ustanova na promociji obrazovnih profila, ali i Subotice kao grada koji nudi sve uslove za kvalitetan studentski život.

U subotičkim domovima ima mesta za više od 700 studenata

Prednosti studiranja u Subotici - fakulteti sa dugom tradicijom, dobri uslovi smeštaja i ishrane

Narednog meseca svoj put ka sticanju fakultetske diplome u Subotici nastaviće mladi iz okolnih mesta, ali i iz centralne i južne Srbije, kao i studenti iz R. Srpske i Hercegovine.

- Imali smo promociju u Hercegovini koja je urodila plodom, jer iz godine u godinu imamo sve više studenata iz Trebinja, Bileće, Gacka, Nevesinje, dolaze nam i iz R. Srpske, a zahvaljujući novom smeru na Građevinskom fakultetu (geodezija) sve je više studenata iz južne Srbije, naročito iz Vranja i Leskovca - objašnjava Čuljković.

Prednosti studiranja u Subotici - fakulteti sa dugom tradicijom, dobri uslovi smeštaja i ishrane

Iz Studentskog centra navode da je sve spremno za početak nove akademske godine.

Izvršena je deratizacija, dezinfekcija, dezinsekcija, čišćenje dušeka, nameštaja, kao i veliko spremanje kuhinje i restorana. U potpunosti smo spremni za prijem studenata - ističe sagovornik i dodaje su tokom leta postavljeni solarni paneli na krovu doma "Ivo Lola Ribar" i obližnjeg studentskog restorana - Tokom kompletne rekonstrukcije ovog doma, između ostalog, je postavljena izolacija, a sada smo zaokružili priču oko energetske efikasnosti. Proizvodićemo struju za spostvene potrebe a to nam je omogućilo Ministarstvo prosvete koje je izdvojilo 25 miliona dinara za ova projekat. U planu je i ozelenjavanje prostora ispred doma, kao i postavljanje ograde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 1229
Povezane teme

studentski dom

studentski centar subotica

studentski dom bosa miličević

studentski dom ivo lola ribar

ranko čuljković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.