Komentara: 22
Pregleda: 2815

U subotu 10. "Dani Nikole Tesle"

11.07.2023. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja Ličana "Lika" u subotu će, na Vodicama, biti upriličena 10. manifestacija pod nazivom "Dani Nikole Tesle". Početak je zakazan za 10h, a ulaz je besplatan.
U subotu 10. "Dani Nikole Tesle"

Manifestacija koja slavi lik i delo Nikole Tesle, čoveka koji je zadužio čovečanstvo, po 10. put će biti upriličena na Vodicama, a organizatori i ovog puta najavljuju bogat naučni, zabavni i sportski program.

U subotu 10. "Dani Nikole Tesle"Kao i ranijih godina biće upriličena izložba inovacija, a dolaze nam inovatori iz cele zemlje, ali i iz Češke i susedne Mađarske. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa brojnim inovacijama i svetu električnih automobila, poljoprivrede i drugo - najavljuje Miloš Borjan, predsednik Udruženja Ličana "Lika" - Toga dana naši gosti imaće priliku da uživaju u brojnim sportskim i zabavnim aktivnostima. Poseban akcenat smo stavili na najmlađe posetioce koje će animirati mađioničar, a imaće priliku da se okušaju u skakanju u vreći, kao i u nošenju jajeta u kašiki. U drugom delu dana, biće upriličen bogat kulturno - umetnički program.

Volonteri Crvenog krsta će zainteresovanim sugrađanima demonstrirati tehnike pružanja prve pomoći, dok će pripadnici Vojske Srbije pripremati nadaleko poznati vojnički pasulj, a deo prihoda od prodaje biće prosleđen u humanitarne svrhe. 

U subotu 10. "Dani Nikole Tesle"

IZLOŽBA ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA I U MAĐARSKOJ: U okviru Dana Nikole Tesle, izložba automobila na električni pogon po prvi put će biti održana u Segedinu i Moraholomu - U petak, od 11 do 14h automobili će biti izloženi u Segedinu na Sečenji tgru, dok će građani Moraholoma moći da ih pogledaju isti dan, od 16 do 17h na platou ispred Srpskog kulturnog centra "Kolo" - najavljuju organizatori.

Za sugrađane koji žele da posete ovu manifestaciju organizovan je besplatan autobuski prevoz na relaciji Lifka - Tehnička škola "Ivan Sarić" - Autobuska stanica - Pionir - Vodice, kao i nazad do grada. Autobus kreće ka Vodicama u 10h, 13h i 16h, a povratak u grad biće realizovan u 12hodnosno u 15h i 20:30h.

U okviru "Dana Nikole Tesle" biće upriličena i izložba automobila na električni pogon u okviru koje će se predstaviti proizvođači i vlasnici ovih vozila.

U subotu 10. "Dani Nikole Tesle"- Izložba će biti upriličena u subotu, od 10 do 13h na Gradskom trgu, kao i od 14 do 19h na Vodicama - ističe Borjan - Biće veliki izbor raznih električnih automobla,a Subotičani će moi da pogledaju i sva tri modela "Tesle", odnosno modele "s", "3" i "y", apostoji mogućnost da dođe i model "x". To je jedinstvena prilika da zainteresovani pogledjau automobile spolja i iznutra, ali i da se kod vlasnika raspitaju o infrastrukturi za ova vozila - nadovezuje se Oto Peter, član Organizacionog odbora manifestacije.

Program 10. "Dana Nikole Tesle" 15. jula na Vodicama

10h - početak manifestacije, boćanje deca i odrasli (prijava učesća na broj telefona 064/8190969).

12h - muzički program, izložba ličkih rukotvorina i domaće radinosti slobodnih stvaralaca

13h - ručak (vojnički pasulj), izložba inovatora i električnih automobila, ličke tradicionalne igre (skok iz mesta, pretezanje štapa i bacanje kamena sa ramena, prijava učešća 064/8190969), slikarska kolonija.

14h - rekreativne aktivnosti za decu (mađioničar, skakanje u vreću i nošenje jajeta u kašiki (prijava učešća 064/8190969), radionica za decu.

17h - večernje bogosluženje, kulturno-umetnički program

20h - završetak manifestacije

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 dana
Komentara: 22
Pregleda: 2815

Povezana vest

Povezane teme

bunarić

dani nikole tesle

miloš borjan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.