Komentara: 1
Pregleda: 2419

U subotu 14. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina

24.09.2024. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Manifestacija posvećena predstavljanju i afirmaciji privrednog i stvaralačkog potencijala i privrednih proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata – Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina biće održan u subotu, 28. septembra na Etno salašu "Balažević" u Donjem Tavankutu.
U subotu 14. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina

Pored revijalne izložbe, za posetioce je već tradicionalno organizovana bogata gastro ponuda tradicionalnih jela, a sve će zabavljati tamuraški sastav "Amanet".

 - Na ovogodišnji Festival prijavilo se oko 35 izlagača iz Tavankuta, Subotice i okolnih naselja. Manifestacija je prilika za promociju ne samo privrednika i njihovih proizvoda već i starih zanata i autohtonih rukotvorina. Povezivajući sve to sa kulturnom baštinom, narodnom nošnjom, tradicionalnom muzikom pridonosi se sveukupnom užitku, koji je moguće doživeti u jedinstvenom, ambijentalnom prostoru kao što je Etno salaš "Balažević" - ističe organizator. - Tavankutski festival ima za cilj očuvanje kulturne baštine, kao i razvoj lokalne zajednice u duhu novih trendova. Festival ne predstavlja samo jednodnevnu manifestaciju izlagačkog karaktera već predstavlja i manifestaciju koja edukuje poljoprivrednike tokom zimskog perioda, kada sami imaju najviše vremena

U subotu 14. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina

Tavankutski festival voća utiče i na povezivanje poljoprivrednih proizvođača, te iznalaženju novih modela saradnje ne samo unutar lokalne zajednice, seoske sredine, već i izvan granica.

Što se tiče programa, u 10 časova kreće postavljanje štandova, u 11 časova biće upriličeno svečano otvaranje Festivala, revijalna izložba privrednih proizvoda, rukotvorina, kulturni program, degustacija i akcijska prodaja izložbenih proizvoda.

Tačno u podne predviđeno je služenje ručka, koji će se kako tvrde organizatori moći kupiti po povoljnim cenama. Prijatan ambijent za vreme dnevnog obroka upotpuniće tamburaški nastup. Zatvaranje festivala predviđeno je oko 16 časova.

Za više informacija pozovite 065/22-70-390 (Lidija).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 dana i 20 časova
Komentara: 1
Pregleda: 2419
Povezane teme

donji tavankut

festival voća i autohtonih rukotvorina tavankut

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.