Komentara: 0
Pregleda: 908

U subotu 4. Pogačijada u Ljutovu

02.10.2024. u 10:32h
Izvor: Subotica.com
U subotu (5. oktobra) ispred Doma kulture u Ljutovu biće održana 4. Pogačijada. Štandovi sa pogačama za prodaju biće otvoreni u 13 časova.
U subotu 4. Pogačijada u Ljutovu

Na predstojećoj Pogačijadi u takmičarskom delu će učestvovati 50 domaćica koje će mesiti domaću pogaču. Posetioci će imati priliku da uživaju i u drugim tradicionalnim gastronomskim specijalitetima poput svežih čvaraka, pasulja sa lakumićima, a kuvaće se i tarana sa kobasicom, kupus sa ovčijim mesom, škembići i paprikaš.

Takođe, posetioci će imati mogućnost da pazare domaće proizvode iz Ljutova poput vina, rakije, meda, voća, povrća, pekmeza, sira, mleka...

Organizatori su, osim bogatog kulturno-umetničkog programa pripremili i izložbu ručnih radova, odnosno tradicionalnih i autentičnih rukotvorina koje prave meštani ovog sela.

Okupljanje učesnika je u 12 časova, štandovi za degustaciju i prodaju hrane i pića biće otvoreni od 13 časova, program u okviru svečanog otvaranja manifestacije počinje od 14 časova, dok proglašenje pobednika, dodela pehara i zahvalnica ide od 14:45. Kada se podele najbolji na scenu izlazi tamburaški orkestar koji će zabavljati prisutne.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 časova i 46 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 908
Povezane teme

pogačijada ljutovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.