Komentara: 7
Pregleda: 5960

U subotu 8. Festival mlade rakije u Ljutovu

12.11.2015. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna manifestacija "Festival mlade rakije" održava se u subotu, osmu godinu u nizu, u Ljutovu. Festival organizuje Udruženje proizvođača i ljubitelja rakije “Subotička peščara”, a svake godine sve je veća poseta i broj izlagača.
U subotu 8. Festival mlade rakije u Ljutovu

Nakon što su ove jeseni rakijski kazani odradili svoj deo posla na redu je da se izlagači  na festivalu u Ljutovu pohvale sa svojim proizvodom od dunje, kruške, višnje, jabuke, šljive i kajsije.

Festival je takmičarskog karaktera, pa su tako i prošle godine proglašene najbolje rakije u 11 kategorija voćnih rakija, a proglašena su i tri najbolja proizvođača - izlagača na celom festivalu. Treće mesto osvojio je Mile Samardžija iz Sombora, drugo mesto Dejan Stankov iz Subotice, a prvo mesto Ivan Piuković, takođe iz Subotice. Odluku o najboljima doneo je profesionalni žiri Udruženja somelijera iz Beograda.

U subotu 8. Festival mlade rakije u Ljutovu

Ovo je lepa prilika da ljubitelji mlade rakije i druženja na otvorenom još jednom posete imanje u Ljutovu i manifestaciju koja sada već ima lepu tradiciju i posećenost. Ulaz se naplaćuje simboličnih 250 dinara, a zauzvrat dobija se gravirana "festivalska časica" sa kojom posetioci mogu da degustiraju rakiju izlagača.

Kao i svake godine pored rakije zainteresovani će moći po vrlo prihvatljivim cenama da pojedu domaće pljeskavice, čvarke, kobasice i druge proizvode od mesa.

Po rečim Saše Kopilovića, predsednika Udruženja "Subotička peščara", prvih par godina osnovna ideja je bila druženje, danas kada se manifestacija već bliži jednom velikom jubileju stvara se obaveza da se iz godine u godinu podiže nivo.

- "Želja nam je da podignemo našu domaću rakiju na malo viši nivo i da bolje upoznamo ljude sa ovom rakijom, da se ne pije sve i svašta nego da se pije zaista ono što je pravi kvalitet i pravljeno, što bi rekli, po nekim starim tehnikama,d a se zna šta je pravo i domaće" - izjavio je Kopilović

Festival mlade rakije u Ljutovu održava se kao memorijal u čast poznatog poljoprivrednog radnika sa ovog područja Blaška Kopilovića. Festival se zvanično otvara u 10 časova, a u 13,30 biće održana ceremonija proglašenja pobednika i dodela prigodnih pehara i nagrada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5960

Povezana vest

Povezane teme

ljutovo

festival mlade rakije ljutovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.