Komentara: 6
Pregleda: 13430

U subotu 9. Festival mlade rakije u Ljutovu

10.11.2016. u 10:31h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna manifestacija "Festival mlade rakije" održava se u subotu, devetu godinu u nizu, u Ljutovu. Na samo godinu dana od velikog jubileja organizator je najavio prisustvo oko 145 izlagača, što je novi rekord, a očekuje se da će to proporcionalno pratiti i poseta na imanju Blaška Kopilovića.
U subotu 9. Festival mlade rakije u Ljutovu

Festival je takmičarskog karaktera, prošle godine je okupio više od 30 izlagača koji su predstavili više od 100 vrsta voćnih rakija. Pobednik izdanja za 2015. godinu je Ivan Piuković sa rakijom od kajsije, drugo mesto osvojio je Zoran Mamužić za rakiju od breskve, dok je treći bio Zvonko Mihaljević.

Proglašene su i najbolje rakije u svakoj od voćnih vrsta. Prvo mesto po kategorijama osvojili su: Saša Kopilović (jabuka), Ivan Piuković (kajsija), Branko Vidović (šljiva), Kristijan Kunji (kruška), Ivan Piuković (viljamovka), Ivan Piuković (dunja), Petar Horti (loza), Andraš Kiš (komovica) i Zoran Mamužić (breskva).

Rekordan broj izlagača prošle godine pratio je i rekordan broj posetilaca koji su do kasno popodne boravili na imanju u Ljutovu, a mnogi su iskoristili priliku da uživaju u domaćem roštilju koji je takođe jedan od popularnijih sadržaja ove manifestacije. Čvarci, pljeskavice, kobasice i druge mesnate đakonije privlačile su brojne posetioce praktično tokom celog dana.

Po rečima organizatora ove godine očekuje se više od 45 izlagača sa preko 145 vrsta uzoraka rakije, što će biti novi rekord, uoči velikog jubileja - 10 godina postojanja festivala.

U subotu 9. Festival mlade rakije u Ljutovu

Festival mlade rakije u Ljutovu održava se kao memorijal u čast poznatog poljoprivrednog radnika sa ovog područja Blaška Kopilovića.Prošle godine ga je po prvi put podržao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ulaz na manifestaciju je "čašica" koja košta 250 dinara, sa kojom imate "all inclusive" po pitanju izloženih rakija (preko 100 uzoraka), ali i sokova, gazirane i obične vode. Na osnovu prebrojanih čašica nakon prošlogodišnjeg festivala organizatori su došli do cifre od oko 1.500 posetilaca, uz opasku da nisu svi "ušli na ulaz".

Festival se zvanično otvara u 10 časova, a u 13,30 biće održana ceremonija proglašenja pobednika i dodela prigodnih pehara i nagrada.

Kako do imanja Blaška Kopilovića (Čikerijska 28)?

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 13430
Povezane teme

ljutovo

festival mlade rakije ljutovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.