Komentara: 15
Pregleda: 1983

U subotu akcija čišćenja šumskih staza u organizaciji Udruženja "Poželi želju"

15.09.2022. u 12:53h
Izvor: Subotica.com
Udruženje ljubitelja prirode "Poželi želju" u subotu će organizovati akciju čišćenja šumskih staza. Iz udruženja pozivaju sve zainteresovane građane da im se pridruže i najavljuju da će tokom jeseni biti organizovano nekoliko sličnih aktivnosti.
U subotu akcija čišćenja šumskih staza u organizaciji Udruženja "Poželi želju"

Vreme okupljanja je u subotu, od 9h kod autobuske okretnice u naselju Kelebija. 

Nakon okupljanja ćemo pešačiti oko 1 kilometar do ulaska u šumu gde će početi aktivnosti predviđene projektom. Plan je da se očisti divlja deponija koja se nalazi na samom ulazu u šumski deo Daščanske šume. Potrebno je očistiti ovu lokaciju koja godinama služi kao mesto za odlaganje smeća. Svim učesnicima u akciji obezbeđen je neophodan ala(lopate, grablje, džakovi, rukavice) . Takođe, u planu je da se uredi i deo markirane staze, gde će se seći grane, popravljati markacije, putokazi i slično - objašnjavaju iz Udruženja ljubitelja prirode "Poželi želju"

U subotu akcija čišćenja šumskih staza u organizaciji Udruženja "Poželi želju"Akcija će trajati do 11:45h kada će se učesnici uputiti peške ka autobuskoj okretnici na Kelebiji odakle kreće autobus za grad u 12:20h. Aktivnosti čišćenja i uređenja šumskih i pešačkih staza realizuju se u okviru projekta pod nazivom "Uređenje i čišćenje subotičkih šuma" i tokom jeseni će biti organizovano nekoliko akcija.

Otpad koji prikupimo će biti razvrstan i predat na reciklažu. U planu je i da postavimo dve informativno-edukativne table kako bismo skrenuli pažnju posetiocima na lokalne prirodne retkosti. Takođe, postavićemo i jednu tablu kao podsetnik o šumskom bontonu - zaključuju iz ovog udruženja.

U subotu akcija čišćenja šumskih staza u organizaciji Udruženja "Poželi želju"Na akcijama mogu učestvovati svi zainteresovani građani, a prijave se mogu izvršiti ovde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 1983
Povezane teme

udruženje poželi želju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.