Komentara: 0
Pregleda: 642
Foto

U subotu "Dan pešačenja" - Subotica ovogodišnji domaćin centralne manifestacije

17.09.2024. u 11:56h
Izvor: Subotica.com
Subotica će u subotu, 21. septembra biti jedan od više od 60 gradova u našoj zemlji u kojima će biti održana manifestacija "Dan pešačenja". Manifestacija je namenjena svim ljudima dobre volje koji imaju dobru volju da u subotu prošetaju Palićem, stazom dugom 13.5 kilometara. Okupljanje šetača je između 9 i 10 časova kod Vodotornja.
U subotu "Dan pešačenja" - Subotica ovogodišnji domaćin centralne manifestacije

Skup šetača biće između 9 i 10 časova, kod Vodotornja, gde će biti postavljena bina. Za dobru atmosferu biće zadužen DJ Torbica, a za program će voditi moderator iz organizacije "Sport za sve". 

 - Program će, bar što se nas tiče započeti od 8 časova, kada ćemo početi da dočekujemo sve građane koji će doći da učestvuju u ovoj šetnji. Na prostoru pored bine biće postavljena veštačka stena, gde će zainteresovani moći da se upoznaju sa ovim vidom rekreacije. Na samo pešačenje, krenućemo u 10 časova, pešačkom stazom koja vodi do Velike terase, skreće ka Muškom štrandu, zatim ćemo ići pored "Vinarije Petra" i onda uz samu obalu Palića, kroz 4. sektor, preći ćemo branu između 2. i 3. sektora, napraviti krug pored ljuljaške, kafića "Plaža", "Jahtinga" sve do polazne tačke. Ukupna dužina staze je 13.5 kilometara. Na stazi će biti naši licencirani vodiči - istakao je predsednik Planinarskog društva „Panonci“, Krsto Baćović.

U subotu "Dan pešačenja" - Subotica ovogodišnji domaćin centralne manifestacije

Manifestacija "Dan pešačenja" održava se u našoj zemlji već desetak godina, a njen cilj je promocija zdravih navika i zdravog načina života. 

 - Iako ovu manifestaciju sprovode planinski klubovi, kojih ima 190 sa oko 20 hiljada članova, ona nije namenjena njima, već građanstvu. Zato pozivamo građane, decu, sindikate, penzionere, zaposlene, sve one koji su raspoloženi da subotnje prepodne provedu u dobrom društvu i na dobar način, da nam se priključe. Verujemo da će vreme biti lepo. Staza nije zahtevna - objašnjava predsednik Planinarskog saveza Srbije, Iso Planić.

U subotu "Dan pešačenja" - Subotica ovogodišnji domaćin centralne manifestacije

Budući da je Subotica u 2024. godini ponela titulu "Evropski grad sporta" ove godine je dobila čast i da se centralna manifestacija "Dana pešačenja" održava baš u našem gradu, a u organizaciju se aktivno uključila i Turistička organizacija Subotice.

 - "Dan pešačenja" kao rekreativna manifestacija podstiče razvoj zdravih navika i zdravih stilova života. Ovom akcijom ćemo ukazati na značaj kretanja i fizičke aktivnosti, i značaj očuvanja i unapređenja zdravlja. jedan od osnovnih ciljeva je promocija zdravlja, razvijanje i praktikovanje zdravih navika, ali uz to ne smemo zaboraviti ni promociju Subotice kao Evropskog grada sporta. Planinski savez pod sloganom "Korak bliže zdravlju" animirao je sve gradove širom zemlje da se priključe ovoj akciji, a ovo je prilika ne samo da promovišemo zdrav način života već i sve lepote i prirodne resurse Subotice i Palića - istakla je  v.d. direktora Turističke organizacije Subotica, Božidarka Golubović.

U subotu "Dan pešačenja" - Subotica ovogodišnji domaćin centralne manifestacijeOrganizatori manifestacije očekuju izuetnu posećenost, budući da će učešće u šetnji uzeti preko 1000 osnovaca i srednjoškolaca. 

 - Za razliku od prošlih godina, ove godine je veliki odziv svih škola, osnovnih i srednjih. Za sve učenike je obezbeđen besplatan autobuski prevoz, o čemu će sve škole biti obaveštene. Ostali učesnici mogu doći gradskim prevozom, a ne smemo zaboraviti ni voz, koji takođe mogu doći do Palića, što može biti zanimljivo. Ukoliko dolaze automobilima, na raspolaganju su im parkinzi. Svečano otvaranje je od 9.45, a sama šetnja od 10 - dodaje predsednica Planinarskog sportskog kluba "Spartak", Andrea Štraka Vrkić.

U subotu "Dan pešačenja" - Subotica ovogodišnji domaćin centralne manifestacije

Izvor: Subotica.com
Najava Dana pešačenja 2024 Najava Dana pešačenja 2024 Najava Dana pešačenja 2024 Najava Dana pešačenja 2024 Najava Dana pešačenja 2024 Najava Dana pešačenja 2024 Najava Dana pešačenja 2024 Najava Dana pešačenja 2024
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 časova i 26 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 642
Povezane teme

palić

iso planić

turistička organizacija subotica

dan pešačenja

Panonci

božidarka golubović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.