Komentara: 2
Pregleda: 1042

U subotu predavanje "Istine i zablude o samoubistvu" u Fondaciji "Danilo Kiš"

24.03.2022. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
U okviru ciklusa "Kaži A" u prostorijama Fondacije "Danilo Kiš", u subotu će biti održano interaaktivno predavanje "Istine i zablude o samoubistvu". Početak je zakazan za 17 h.
U subotu predavanje "Istine i zablude o samoubistvu" u Fondaciji "Danilo Kiš"

Cilj predavanja je edukacija građana, mladih i profesionalaca iz različitih oblasti o fenomenu suicida, kao i razvijanje veština za prepoznavanje faktora koji ukazuju na suicidni rizik.

- Tokom predavanja "Istine i zablude o samoubistvu" govoriće se o tome da li samoubistvo mora da se dogodi, koliko ozbiljno treba shvatiti nečije "ne živi mi se", koji su to znaci, ponašanja, emocije koje kada primetimo kod drugih bi bilo dobro da reagujemo, šta ako to primetimo kod nas samih, kome se obratiti, da li možemo nekoga pričom i pitanjem o suicidu pogurati ka tome ili možda suprotno.... - navode iz Udruženja građana "Psihoartis".

Interaktivno predavanje će realizovati volonteri Centra "Srce" iz Novog Sada, volonterska neprofitna organizacija koja se bavi pružanjem emotivne podrške osobama u krizi i prevencijom samoubistva.

- Oni će ujedno predstaviti i aktivnosti ove organizacije, te načine na koje se može volonterski učestvovati u njihovom radu.

Prijave nisu obavezne, ali su poželjne zbog ograničenog broja mesta za sedenje, navode organizatori i dodaju da se zainteresovani mogu prijaviti putem mejla mladen.psihoartis@gmail.com.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1042
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

predavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.