Komentara: 1
Pregleda: 1238

U subotu VIII Festival duhovne muzike

16.11.2023. u 09:43h
Izvor: Subotica.com
U subotu (18. novembra), od 19h, u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg biće održan 8. Festival duhovne muzike na kom će nastupiti ukupno šest horova. Ulaz je basplatan.
U subotu VIII Festival duhovne muzike

Osim hora Sveti Roman Melod, kojim rukovodi Dragana Nikolić, publici će se predstaviti još dva subotička hora, ali i gosti iz nekoliko gradova Vojvodine. Na programu su akapela kompozicije iz različitih epoha, pretežno pesme iz bogoslužbenih obreda.

Nastupiće članovi Crkvenog hora "Sveti Georgije" iz Bečeja, potom Crkveni hor "Sveti car Konstantin i carica Jelena" iz Sombora", kao i hor Muzičke škole iz Vršca koji će izvesti delove iz  liturgije Karela Napravnika koji je živeo i stvarao kako u Vršcu tako i u našem gradu. Ovo je jedinstvena prilika da se čuju delovi iz njegove liturgije, pošto se veoma retko izvodi - najavljuje Nikolić - Kao i ranijih godina, Festival duhovne muzike u subotu će uveličati i subotički horovi "Pro muzika" i "Kolegium muzikum katolikum". 

Inače, cilj Festivala je promovisanje duhovne horske muzike koja u našem gradu ima bogatu tradiciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 18 časova
Komentara: 1
Pregleda: 1238
Povezane teme

hor sveti roman melod

crkva vaznesenja gospodnjeg

festival duhovne muzike

dragana nikolić

horski festival duhovne muzike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.