Komentara: 0
Pregleda: 4069

U susret jubileju KUD "Aleksandrovo"

05.04.2016. u 16:23h
Izvor: Subotičke novine
U Kulturno-umetničkom društvu „Aleksandrovo” već su počele pripreme za svečano obeležavanje vrednog jubileja - 40 godina postojanja ovog KUD-a. Kako saznajemo, najsvečaniji momenat obeležavanja biće u avgustu, kada će biti održan i veliki koncert.
U susret jubileju KUD "Aleksandrovo"

- Svečani koncert je zakazan za 6. avgust, biće održan na Letnjoj pozornici na Paliću, a pripreme smo već počeli. Zato i na ovaj način pozivamo sve veterane da nam se pridruže, te da koncert bude što masovniji i kvalitetniji – ističe Tihomir Vrbanović, predsednik KUD „Aleksandrovo”.

Kako ističe Vrbanović, na koncertu će se predstaviti sa šesnaest koreografija sa ovih prostora, a očekuje se nastup oko 120 folkloraca koji su članovi, ili su bili deo ovog KUD-a.

U susret jubileju KUD "Aleksandrovo"

Probe se održavaju četiri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, a do avgusta ima dovoljno vremena da se sve perfektno uigra, sve u čast vrednog jubileja.

- Među već poznatim koreografijama publika će moći da vidi i dve-tri nove koje će biti premijerno prikazane. Kako će na nastupu biti i veterani, skratili smo i neke koreografije, na primer skraćenu verziju bunjevačkih igara... – dodaje Vesna Takač, koreograf u KUD „Aleksandrovo”.

Poziv svim sadašnjim i bivšim folklorcima KUD „Aleksandrovo” upućen je i preko društvene mreže „Fejsbuk”, preko grupe ovog KUD-a, a kako ističu organizatori, svako ko želi još uvek može da se priključi, jer je ostalo dovoljno vremena za uigravanje do avgusta.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4069
Povezane teme

KUD Aleksandrovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.