Komentara: 1
Pregleda: 973
Foto

U tavankutskoj školi "Matija Gubec" 31 đak prvak

03.09.2024. u 11:16h
Izvor: Subotica.com
U tavankutskoj školi "Matija Gubec" 31 đak prvak

U OŠ "Matija Gubec" u školske klupe juče je po prvi put selo nešto više od 30 đaka prvaka koji će nastavu pohađati na srpskom i hrvatskom jeziku. Početku nastave prethodio je svečani prijem u Domu kulture.

- Naše prvake dočekali smo svečano kao i uvek. Stariji drugari su im poželeli dobrodošlicu uz božanstvenu priredbu u okviru koje su predstavili ono što su naučili tokom prethodne školske godine. Potom su naši prvačići otišli u uionice sa svojim učiteljima gde su ih dočekali poklončići - direktorka OŠ "Matija Gubec", Stanislava Stantić Prćić - Ove godine imamo 31 đaka prvaka u tri objekta, odnosno u Ljutovu, Gornjem Tavankutu i Donjem Tavankutu.

U tavankutskoj školi "Matija Gubec" 31 đak prvak

Kako ističu iz škole, u narednim danima sve oči će biti uprte u petake kojima će zaposleni, ali i stariji školarci pružiti podršku i pomoći im da se što pre naviknu na novo životno poglavlje i predstojeće obaveze.

Mi smo seoska škola i to ima brojne prednosti. Na primer, naši prvaci se ne susreću po prvi put sa učiteljima. Vrtići u Ljutovu i Gornjem Tavankutu su u sklopu škole, pa su svi jedni drugima poznati. U Donjem Tavankutu škola i vrtić dele dvorište, pa često idemo u goste jedni kod drugih. Sve ovo doprinosi da se naši prvaci od prvog dana odomaće u školi - dalje će Stantić Prćić - Velika je ovo promena i za naše petake kojima takođe poklanjamo posebnu pažnju ovih dana. Potrudili smo se da i njima predstavimo nastavnike još prošle godine kada su odlazili na njihove časove kod učitelja.

U tavankutskoj školi "Matija Gubec" 31 đak prvak

Tavankutska škola poznata je i kao prigradska škola koja đacima nudi niz vannastavnih aktivnosti, a kako ističu iz ove obrazovno - vaspitne ustanove sve se to realizije u cilju pružanja što više mogućnosti mališanima koji žive na selu.

Želimo pokazati i dokazati našoj deci da sve što mogu gradska deca, mogu i oni i još malo više. Znam kakav osećaj imaju deca iz prigradskih škola kada odu u grad i ta nesigurnost i manjak samopouzdanja mogu da budu prepreka u postizanju određenih rezultata. Zato je naš zadatak da im ponudio sve ono što imaju gradska deca i to činimo kroz vannastavne aktivnosti. Naše je da im odškrinemo svaka vrata, a na njima je da se pronađu negde i do kraja otvore ona vrata iza kojih se nalazi ono što je u fokusu njihovog interesovanja - veli sagovornica - Zato im nudimo robotiku, biciklizam, imamo zadrugu koja obiluje radnim mašinama, brojne umetničke i druge radionice...  

Izvor: Subotica.com
Prijem đaka prvaka u OŠ "Matija Gubac" iz Tavankuta Prijem đaka prvaka u OŠ "Matija Gubac" iz Tavankuta Prijem đaka prvaka u OŠ "Matija Gubac" iz Tavankuta Prijem đaka prvaka u OŠ "Matija Gubac" iz Tavankuta Prijem đaka prvaka u OŠ "Matija Gubac" iz Tavankuta Prijem đaka prvaka u OŠ "Matija Gubac" iz Tavankuta Prijem đaka prvaka u OŠ "Matija Gubac" iz Tavankuta Prijem đaka prvaka u OŠ "Matija Gubac" iz Tavankuta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 časova i 5 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 973
Povezane teme

tavankut

đaci prvaci

oš matija gubec

početak školske godine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.