Komentara: 0
Pregleda: 2926
Foto

U Tavankutu održan šesti Festival vina

02.05.2022. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Tavankut, „mesto gde sunce grli Bačku“, bio je domaćin šestog Festivala vina, koji je okupio 15 izlagača, vinogradara iz ovih krajeva.
U Tavankutu održan šesti Festival vina

Proizvođači iz Tavankuta, Ljutova, Palića, Subotice, Stare Moravice predstavili su svoja crvena, roze i bela vina, uglavnom autohtonih sorti.

U Tavankutu održan šesti Festival vina

- Naša želja je da Tavankut stavimo na vinsku rutu, jer itekako ima šta da pokaže. Vina sa ovog podneblja su specifična zbog peska na kome raste loza, ali i suncu koje miluje rod. To mu daje poseban šmek – ponosno priča Ivica Davčik, predsednik Udruženja tavankutskih vinogradara. – Nekada je festival bio u februaru, ali smo želeli da budemo napolju pa smo odlučili da ga pomerimo za prvu subotu posle pravoslavnog Uskrsa. Želimo da promovišemo tavankutsko vino, ali imamo podršku i okolnih vinogradara.

U Tavankutu održan šesti Festival vinaU Tavankutu održan šesti Festival vina

Uz vino neizostavno ide i gastronomska ponuda, koje ni ovoga puta nije manjkalo. Kao ni dobrog raspoloženja posetilaca, za koje je, naravno, bilo zaslužno tavankutsko vino.

Izvor: Subotica.com
VI Festival vina u Tavankutu VI Festival vina u Tavankutu VI Festival vina u Tavankutu VI Festival vina u Tavankutu VI Festival vina u Tavankutu VI Festival vina u Tavankutu VI Festival vina u Tavankutu VI Festival vina u Tavankutu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2926
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.