Komentara: 29
Pregleda: 3017

U toku ažuriranje biračkog spiska

03.11.2023. u 09:46h
Izvor: Subotica.com
Građani sa prebivalištem na teritoriji Grada Subotice mogu izvršiti uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju Grada Subotice, tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka na način i po postupku utvrđenom zakonom.
U toku ažuriranje biračkog spiska

Gradska uprava  izvršiće upis svih maloletnih lica za koje poseduje podatke i koja biračko pravo stiču najkasnije 17. decembra. Interno raseljena lica (lica koja imaju prebivalište na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija a boravište na teritoriji Grada Subotice) mogu izvršiti uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje Grada Subotice i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku Jedinstvenog biračkog spiska uz prikaz lične karte ili putne isprave.

Najkasnije do 25. novembra u ponoć građani mogu podneti zahtev Gradskoj upravi da se u Jedinstveni birački spisak upiše podatak da će birač na izborima za narodne poslanike glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu preko diplomatsko- konzularnog predstavništva Republike Srbije najkasnije do 25. novembrau ponoć, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za narodne poslanike glasati u inostranstvu.

Jedinstveni birački spisak zaključuje se 1. decembra u ponoć. 

Zahtev za vršenje promene u Jedinstvenom biračkom spisku podnosi se Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, Beograd, Birčaninova 6, odnosno Gradskoj upravi Grada Subotice. O neposredno podnetom zahtevu za vršenje promene u Jedinstvenom biračkom spisku Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije donosi rešenje odmah, a najkasnije u roku od 24 časa od prijema urednog zahteva.

Građani Grada Subotice od 3. novembra mogu izvršiti uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje Grada Subotice i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku Jedinstvenog biračkog spiska uz prikaz važeće lične karte ili putne isprave, najkasnije do 1. decembra u ponoćkada se birački spisak zaključuje, a prema sledećem rasporedu:

  • Za naseljena mesta Subotica, Kelebija, Mala Bosna i Bikovo - svakog radnog dana od 7.00 do 16 časova, subotom od 9 do 12 časova u prostorijama Sekretarijata za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave Grada Subotice – Služba za opštu upravu i zajedničke poslove, objekat Gradska kuća, II sprat, soba 215,
  • Mesna kancelarija Palić - za naseljena mesta Palić, Šupljak, Hajdukovo i Bački vinogradi - svaki radni dan od 7 do 15 časova.
  • Mesna kancelarija Bajmok - za naseljena mesta Bajmok i Mišićevo - utorkom, sredom i petkom od 7 do 15 časova.
  • Mesna kancelarija Čantavir - za naseljena mesta Čantavir, Višnjevac i Bačko Dušanovo - ponedeljkom, sredom i petkom od 7 do 15 časova.
  • Mesna  kancelarija Tavankut za naseljena mesta Gornji Tavankut, Donji Tavankut i Ljutovo - četvrtkom od 7 do 15 časova.
  • Mesna kancelarija Stari Žednik za naseljena mesta Stari Žednik, Novi Žednik i Đurđin - utorkom od 7 do 15 časova.

O zahtevu za promenu u delu Jedinstvenog biračkog spiska za Grad Suboticu nadležni Organ odlučuje u roku 24 časa od prijema zahteva. Uvid u birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem e-uprave. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 29
Pregleda: 3017
Povezane teme

birački spisak

glasanje

izbori2023

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.