Komentara: 0
Pregleda: 535

U toku konkurs za stipendiranje učenika deficitarnih zanatskih zanimanja

01.08.2024. u 11:29h
Izvor: Subotica.com
Učenici prvih razreda deficitarnih zanimanja imaju priliku da konkurišu za stipendiju, a pravo na istu ostvariće 30 učenika. Stipendija se isplaćuje u deset jednakih mesečnih rata, a iznosi 5.000 dinara mesečno. Učenici se konkurs mogu prijaviti do 9. avgusta.
U toku konkurs za stipendiranje učenika deficitarnih zanatskih zanimanja

Stipendiju može ostvariti učenik prvog razreda srednje škole deficitarnih zanimanja tehničke struke, treći stepen stručne spreme. 

 - Opšti uslovi su da je učenik državljanin Republike Srbije i da upisuje prvi put prvu godinu srednje škole deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke - treći stepen, kao redovan učenik. Nakon podnošenja dokumentacije, komisija sačinjava rang-listu, bodovanjem na osnovu kriterijuma postigut uspeh, koji nosi maksimalnih 50 bodova, i socijalno-ekonomski status, koji nosi maksimalno 20 bodova. Odluku donosi Gradonačelnik na osnovu sačinjene rang-liste - navodi se u konkursu. 

Prijava se može preuzeti u Gradskom uslužnom centru ili na zvaničnom sajtu Grada. 

Prijave za dodelu stipendije dostavljaju se u zatvorenoj koverti, Komisiji za dodelu stipendija, sa naznakom "Prijava za konkurs za dodelu stipendija učenicima prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke". 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 časova i 38 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 535
Povezane teme

stipendije

deficitarna zanimanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.