Komentara: 0
Pregleda: 4478

U toku podela besplatnih sadnica jasena, akcija traje i sutra

11.12.2020. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
U okviru akcije "Posadi svoj hlad", koja se sprovodi na nivou države, 600 sadnica belog jasena stiglo je u Suboticu i čeka nove vlasnike. Oni koji žele da ozelene svoje dvorište, baštu ili okućnicu, mogu da preuzmu sadnicu danas do 15 časova i sutra od 13 do 17 časova u prostorijama Udruženja "Koncept: Ekologija-Energija-Ekonomija", ispod tribina Gradskog klizališta.
U toku podela besplatnih sadnica jasena, akcija traje i sutra

Po rečima Gorana Gabrića iz Udruženja "Koncept: Ekologija-Energija-Ekonomija", jedan deo sadnica namenjen je predškolskim i školskim ustanovama u našem gradu, kako bi se njihovo spoljašnje okruženje uredilo, dok je preostali deo namenjen zainteresovanim građanima, koji prilikom preuzimanja sadnice dobijaju i uputstvo kako da je posade i pravilno neguju.

- Trenutno je velika zainteresovanost, ljudi dolaze i preuzimaju sadnice, svako po jednu, dok stambene zajednice ili oni koji žive u zajedničkom dvorištu mogu da dobiju i više sadnica - kaže Gabrić, dodajući da je osim ozelenjavanja, cilj akcije i borba za čistiji vazduh. - Svesni smo koliko zagađenost vazduha utiče na naše zdravlje, koliko je veliki broj oboljenja disajnih organa i alergija, koliko smo svi ugroženi, a najviše deca. Ozelenjavanje je posebno važno u ovom vremenu, kada se ceo svet bori protiv nevidljivog neprijatelja kome je zagađeni vazduh ozbiljan saveznik.

U toku podela besplatnih sadnica jasena, akcija traje i sutraUkoliko želite da oplemenite svoje dvorište, baštu ili okućnicu, besplatnu sadnicu belog jasena možete preuzeti danas do 15 časova i sutra od 13 do 17 časova u prostorijama Udruženja "Koncept: Ekologija-Energija-Ekonomija", ispod tribina Gradskog klizališta.

- Čvrsto verujemo u narodnu izreku 'Ko posadi jasen, pratiće ga sreća do kraja života'. Neka vas sreća prati - poručuje Gabrić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4478
Povezane teme

Goran Gabrić

sadnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.