Komentara: 0
Pregleda: 1651

U toku prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka

08.10.2024. u 12:59h
Izvor: Subotica.com
U toku je prijavljivanje kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka u decembarskom uputnom roku.
U toku prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka

Za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti svi državljani Republike Srbije koji imaju između 19 i 30 godina. Zainteresovani mogu da se prijave odlaskom u centar Ministarstva odbrane u svom gradu (Park Rajhl Ferenca 1, 024/ 552-878), putem portala eUprava, ili na šalterima svih pošti u zemlji.

Prijavljeni kandidati biće upućeni na lekarske preglede i tom prilikom će se proveravati njihove psiho-fizičke sposobnosti za služenje vojnog roka. Potom sledi potpisivanje ugovora i upućivanje vojnika na dobrovoljno služenje vojnog roka koje traje 6 meseci. Tokom služenja vojnog roka, vojniku pripada mesečna naknada u iznosu od  oko 46 hiljada dinara, zdravstveno osiguranje i redovno odsustvo.

OBJAVLJEN OPŠTI POZIV ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDENCIJU: Pozivaju se sva lica muškog pola koja su državljani Republike Srbije i koja su rođena 2006. godine i ranije (rođene od 1994. do 2005. godine), a nisu uvedena u vojnu evidenciju da se jave u lokalnu kancelariju radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Svi oni koji odsluže dobrovoljni vojni rok, stiču mogućnost zaposlenja u jedinicama Vojske Srbije. Procedura za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu, nakon odsluženja dobrovoljnog roka, je pojednostavljena. Jednim lekarskim pregledom se donosi ocena sposobnosti za dobrovoljno služenje vojnog roka i za profesionalnu vojnu službu. Tako da je kandidat odmah upoznat da li je sposoban za prijem u profesionalne vojnike.

Odsluženjem vojnog roka stiče se i mogućnost zaposlenja u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kazneno-popravnim zavodima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, u agencijama za fizičko-tehničko obezbeđenje, konkurisanja za prijem u aktivnu rezervu Vojske Srbije, sticanje znanja i veština korisnih za život i rad, poboljšanje discipline i fizičke spreme kandidata kao i negovanje tradicije. 

Dodatne informacije mogu se dobiti u subotičkom Centru Ministarstva odbrane na adresi Park Rajhl Ferenca 1, pozivom 024/552-878 ili na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 časova i 36 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 1651
Povezane teme

dobrovoljno služenje vojnog roka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.