Komentara: 1
Pregleda: 3703

U toku prijave za besplatnu sterilizaciju vlasničkih pasa i mačaka

22.11.2023. u 09:32h
Izvor: Subotica.com
U toku su prijave za besplatnu sterilizaciju pasa i mačaka u okviru projekta "Budi odgovoran vlasnik svojih ljubimaca".
U toku prijave za besplatnu sterilizaciju vlasničkih pasa i mačaka

Iz Udruženja "Svi smo jednaki", koje sprovodi ovaj projekat, objašnjavaju da će od decembra tekuće godine do juna naredne godine obaviti besplatne sterilizacije kod 80 vlasničkih pasa i 40 vlasničkih mačaka.  Prijave se mogu podneti na mejl svismojednaki.su@gmail.com ili na Fejsbuk stranici ovog udruženja.

Za besplatnu sterilizaciju mačaka već imamo 30 prijava, dok je za sterilizaciju vlasničkih pasa podneto 40 prijava. U okviru projekta "Budi odgovoran vlasnik svojih ljubimaca", uz sterilizacije, biće odrađeno i 85 čipovanja. Budući da očekujemo veliki broj prijava, formirana je komisija koja će doneti odluku o tome kod kojih ljubimaca će biti odrađena sterilizacija, a prioritet će imati ženke, kao i ljubimci čiji vlasnici imaju skromnija primanja - objašnjavaju iz Udruženja "Svi smo jednaki" - Sterilizacijom 80 vlasničkih pasa i 40 mačaka smanjićemo neplansko razmnožavanje u prvoj godini za preko dve hiljade neplanskih štenaca i mačića.

U toku prijave za besplatnu sterilizaciju vlasničkih pasa i mačakaPodizanje svesti kod dece o važnosti i značaju odgovornog vlasništva još jedan je cilj projekta "Budi odgovoran vlasnik svojih ljubimaca".

Edukujući mlađe naraštaje o značaju odgovornog vlasništva i empatije prema životinjama sprečavamo ostavljanje i izbacivanje pasa i mačaka na javne površine našeg grada. Podsećamo da je napuštanje pasa i mačaka zabranjeno, kažnjivo i, pre svega, nehumano - navode iz Udruženja građana "Svi smo jednaki" - U cilju edukacije mladih o odgovornom vlasništvu, kroz ovaj projekat realizovaćemo niz edukacija u osnovnim školama.

Inače, projekat "Budi odgovoran vlasnik svojih ljubimaca" finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3703
Povezane teme

sterilizacija životinja

sterilizacija pasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.