Komentara: 3
Pregleda: 1148

U toku prijave za drugu fazu programa "Moja prva plata"

20.11.2023. u 10:35h
Izvor: Subotica.com
Započela je druga faza programa "Moja prva plata" koja je namenjena nezaposlenim licima do 30 godina starosti koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i nemaju radno iskustvo u struci, odnosno u profesiji za koju su se školovali. Pravo na prijavu imaju lica sa minimum srednjim obrazovanjem.
U toku prijave za drugu fazu programa "Moja prva plata"

Planirano je da se u program "Moja prva plata" u novom ciklusu uključi do 10 hiljada mladih, starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Program će se sprovoditi kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od 9 meseci, a biće realizovan bez zasnivanja radnog odnosa.

Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 28 hiljada dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 34 hiljade dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Ovim programom daje se mogućnost mladima koji nemaju radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad kako bi na taj način povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Zainteresovani koji ispunjavaju uslove mogu da se prijave do 7. decembra na sajtu mojaprvaplata.gov.rs. Dodatne informacije o programu mogu se dobiti u subotičkoj Filijali NZS (broj telefona: 024/644600) gde je moguće izvršiti i prijavu na evidenciju nezaposlenih lica.

Javni poziv za ovogodišnji program "Moja prva plata" i sve informacije o programu nalaze se na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na sajtu "Moja prva plata".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 1148
Povezane teme

NSZ Subotica

Nacionalna služba za zapošljavanje

program moja prva plata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.