Komentara: 3
Pregleda: 7464

U toku prijavljivanje za popisivače, možete zaraditi oko 60.000 dinara

31.07.2022. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Republički zavod za statistiku objavljuje poziv za prijavljivanje na konkurs za obavljanje poslova popisivača. Zainteresovani punoletni građani mogu da se prijave do 5. avgusta, a preliminarna lista biće objavljena 10. avgusta.
U toku prijavljivanje za popisivače, možete  zaraditi oko 60.000 dinara

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova obaviće se u periodu od 1. do 31. oktobra tekuće godine. Tokom trajanja popisa angažovane osobe lica dužna su da popišu sva građane, domaćinstva i stanove na teritoriji koja im je dodeljena, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka i da obiđu teren sa instruktorom.

Kandidat za popisivača može da bude punoletni državljanin Srbije, sa prebivalištem u R. Srbiji, sa najmanje završenom trogodišnjom školom. kao i da nije osuđivan, pod istragom ili krivičnim postupkom.

Od kandidata se očekuje da poznaje osnove Mikrosoft ofis paketa i rada na internetu.

Kandidati se mogu prijaviti za rad samo na teritoriji opštine/grada u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište. Izuzetno, studenti koji se školuju van mesta stanovanja mogu se prijaviti za rad u svojoj opštini/gradu ili u opštini/gradu u kojem privremeno žive tokom studija.

- Popisivači će ostvariti prosečnu zaradu od oko 60.000 dinara (u zavisnosti od dodeljene teritorije za rad), uz nadoknadu troškova neophodnih za obavljanje posla, kao i pratećih poreza, doprinosa i zdravstvenog osiguranja tokom perioda angažovanja - ističu u Zavodu za statistiku..

Prijavljivanje je do 5. avgusta, zaključno do 20 časova, isključivo popunjavanjem elektronskog upitnika. Pre prijave obavezno pročitati Zadatke popisivača i proceduru za njihov izbor.

Rang-lista prijavljenih kandidata za popisivače biće objavljena 10. avgusta u 16 časova na sajtu Zavoda za statistiku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 7464
Povezane teme

popis stanovništva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.