Komentara: 3
Pregleda: 3399

U toku pripremna nastava za malu maturu, probni završni ispit za mesec dana

25.02.2022. u 15:34h
Izvor: Subotica.com
U subotičkim osnovnim školama u toku su pripreme za polaganje male mature. Probni završni ispit osmaci će polagati za mesec dana, dok su termini za polaganje završnog ispita pomereni, pa će se testovi rešavati od 27. do 29. juna.
U toku pripremna nastava za malu maturu, probni završni ispit za mesec dana

Iako su pripreme počele još u oktobru, zbirke zadataka u škole su stigle neposredno pred poslednji raspust. U OŠ "Jovan Mikić" pripreme se iz svakog predmeta održavaju jednom nedeljno, a nastavnici ističu da je veoma poželjno da svi đaci pohađaju pripremnu nastavu.

U toku pripremna nastava za malu maturu, probni završni ispit za mesec dana- Na pripremnoj nastavi, osim što prelazimo zadatke iz zbirke, pojašnjavamo sve nejasnoće i ponavljamo gradivo. Uočila sam da je potrebno sa đacima da ponovo obradim neko gradivo, naročito pojedine lekcije od prošle i pretprošle godine. Osim na pripremnoj nastavi, korisno je da se zadaci iz zbirke prelaze i kod kuće, to uvek napominjem učenicima - kaže Dušica Kosović, nastavnica srpskog jezika u OŠ "Jovan Mikić".

U toku pripremna nastava za malu maturu, probni završni ispit za mesec danaProšle godine test iz matematike bio je nešto lakši u odnosu na prethodne godine, ističe Jelena Raković, nastavnica matematike i dodaje da se prilikom sastavljanja testova verovatno vodilo računa o tome da đaci nisu sve vreme nastavu pohađali u školi. I iz ovog predmeta pripreme su uveliko u toku.

- I na redovnim časovima matematike skrećem pažnju učenicima na neke zadatke koji se često nađu na testu. Osim u školi, đaci su počeli da prelaze zbirku i kod kuće, a ima i onih koji su dobar deo već prešli, što me veoma raduje

U toku pripremna nastava za malu maturu, probni završni ispit za mesec danaKao i svake godine, đaci će polagati završni ispit iz matematike, maternjeg jezika i kombinovani test koji sadrži gradivo iz pet predmeta (biologija, istorija, geografija, fizika i hemija). Probni test zakazan je za 25. i 26. mart.

- Za razliku od probnog ispita, gde se datumi nisu pomerali, završni ispit je pomeren i polagaće se 27. (maternji jezik), 28. (matematika) i 29. juna (kombinovani test). Za rešavanje svakog testa deca imaju na raspolaganju 2 sata, a završni ispit sprovodimo i pratimo po tačnim instrukcijama koje daje resorno ministarstvo - napominje Ljiljana Mokan Bogdanović, pedagog u OŠ "Jovan Mikić". 

U toku pripremna nastava za malu maturu, probni završni ispit za mesec danaOsim o završnom ispitu, vreme je i da osmaci razmišljaju o izboru srednje škole. Iz ove vaspitno-obrazovne ustanove navode da su, kroz časove odeljenskog starešine, đake upoznali sa svim srednjim školama u Subotici i okolini, a infomacije su im dostupne i na google učionici. Oni učenici koji ne mogu samostalno da donesu odluku o izboru srednje škole, pomoć mogu da potraže i od nastavnika i stručnih saradnika.

- Deci uvek ukazujemo na to da su želje izuzetno važne, baš kao i interesovanja, ali ih podsećamo na to da treba da imaju u vidu i mogućnosti. Važno je da budu svesni da je potrebno uložiti i trud kako bi postigli uspeh koji je neophodan za upis određene srednje škole, odnosno smera. Svake godine organizujemo zbor roditelja koji imaju đake u završnim razredima, pa i njih informišemo o svemu što je važno, a što je vezano za upis.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3399
Povezane teme

mala matura

završni ispit u osnovnim školama u subotici

pripreme za završni ispit

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.