Komentara: 1
Pregleda: 2195

U toku snimanje dokumentarca o Aleksi Šantiću i Emini

30.09.2023. u 09:21h
Izvor: Subotica.com
U biblioteci grada Beograda u rimskoj dvorani, počelo je snimanje dokumentarnog filma o Aleksi Šantiću i Emini. Autor i reditelj dokumentarca je Subotičanin Miroslav Antelj.
U toku snimanje dokumentarca o Aleksi Šantiću i Emini

O Aleksi Šantiću i Emini su govorili književnik Muharem Bazdulj i prof. dr Darko Nožić Eminin praunuk. Snimanje se nastavlja u Sarajevu i Mostaru. Dinamika snimanja će zavisiti od finansijskih sredstava, jer pomenuti projekat nije podržan od nadležnih institucija kako za medije, tako i kulturu.

Reditelj pomenutog dokumentarnog filma je naš sugrađanin Miroslav Antelj, koji je dobio veliku pomoć od književnika, pesnika, novinara i tekstopisca Milenka Miše Marića, u smislu biografskog materijala o Aleksi Šantiću i Emini.

U toku snimanje dokumentarca o Aleksi Šantiću i EminiKako je rekao Antelj, veliku i nesebičnu pomoć je dobio od potomaka Emine Sefić Koluder, a posebno njene praunuke Alme Ferović Fazlić, umetnice iz Sarajeva. Naravno i ostali potomci, kojih je mnogo, daće ovom dokumentarcu veliki značaj.

- Scenario za dokumentarni film o Aleksi Šantiću i Emini, dugo sam pripremao. Namera mi je da se isprave greške i sazna konačno istina o Emini, o kojoj je Aleksa Šantić napisao pesmu, od koje je kasnije nastala najlepša sevdalinka na Balkanu - rekao je Miroslav Antelj, autor i reditelj ovog dokumentarca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2195
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.