Komentara: 6
Pregleda: 4589

U toku su pripreme za malu maturu

01.03.2016. u 17:07h
Izvor: RTV Yueco
Pripreme za završni ispit za učenike osmih razreda osnovnih škola uveliko traju. Jednom nedeljno u školi se organizuju pripremni časovi iz predmeta koji će se naći na maloj maturi. Učenicima najviše brige zadaju maternji jezik i matematika, a dosta njih pohađa i privatne časove kako bi ostvarili što veći broj poena na završnom ispitu.
U toku su pripreme za malu maturu

Učenici osmih razreda osnovne škole za završni ispit počeli su da se pripremaju još u prvom polugodištu. Iako su nekima dovoljni samo pripremni časovi koji se organizuju u školi, većina njih pohađa i privatne časove kako bi ostvarili što bolji rezultat na maloj maturi. Po rečima učenika sa kojima smo razgovarali najteža im je gramatika iz Srpskog odnosno Mađarskog jezika i matetima, amda ima i onih koji smatraju da su već sada spremni za zasvršni ispit.

U osnovnoj školi “Kizur Ištvan” pripremni časovi iz maternjeg jezika počeli su u oktobru 2015. godine. Organizuju se subotom u trajanju od dva školska časa. Pripreme iz matematike se za sada odvijaju na redovnim časovima, ali će se dodatni časovi u vidu pripreme organizovati u aprilu ili maju.

Na maloj maturi osmaci polažu test iz Srpskog odnosno maternjeg jezika, test iz matematike i kombinovani test koji obuhvata gradivo iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. Polaganju male mature prethodiće probni test koji treba da pokaže i đacima i nastavnicima koje gradivo još treba utvrditi do završnog ispita. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4589
Povezane teme

mala matura

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.