Komentara: 2
Pregleda: 6907

U većini škola počela pripremna nastava za „malu maturu”

30.10.2016. u 12:23h
Izvor: Subotičke novine
U većini škola u Subotici počele su pripreme za polaganje „male mature”, odnosno završnog ispita za upis u srednje škole. Zakonom je predviđeno da se održi minimum 10 pripremnih časova, ali u mnogim školama učenici osmih razreda, u dogovoru sa predmetnim nastavnicima, imaju znatno više časova, naročito ukoliko žele da upišu neku od umetničkih škola, čiji prijemni ispiti se ranije održavaju!
U većini škola počela pripremna nastava za „malu maturu”

Planiranje priprema za završni ispit počinje na početku školske godine i onda predmetni nastavnici za svako odeljenje posebno prave plan kada će početi sa planom i radom za „malu maturu“.

„Neki nastavnici počinju ranije, neki u drugom polugodištu, to je sada individualni plan nastavnika”, kaže direktor OŠ „Ivan Goran Kovačić”, Nenad Mirkov.

Direktorka Osnovne škole „Matko Vuković”, Mirjana Stevanović kaže da su i oni počeli sa pripremnom nastavom u septembru.

„Prvo smo imali inicijalne testove, zatim analizu testova i na osnovu rezultata napravićemo plan za pripremnu nastavu za završni ispit. To će se odvijati na tri nivoa, osnovnom, srednjem i višem, i nadamo se da ćemo ove godine imati više učenika na višem nivou. Bitno je što ranije krenuti sa pripremama”, ocenjuje Direktorka Osnovne škole „Matko Vuković”, Mirjana Stevanović.

Završni ispit polaže se iz maternjeg jezika i matematike, a u poslednjih nekoliko godina i kombinovani test koji u sebi sadrži gradivo iz hemije, fizike, istorije, geografije i biologije.

Pripremna nastava je velika pomoć deci, objašnjavaju u subotičkim školama.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6907
Povezane teme

mala matura

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.