Komentara: 1
Pregleda: 4476

U vreme zimovanja uplaćuju letovanja

12.01.2012. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
U vreme zimovanja uplaćuju letovanja

Subotičani u januaru više uplaćuju predsezonske i postsezonske aranžmane letovanja nego što idu na zimovanje, rečeno je za Yu eco u agenciji Eco travel. Za zimsku sezonu kažu da je lošija od prošlogodišnje, a da se najčešće zimuje tako gde je najjeftinije. Ove zime su najpopularniji Kopaonik, Jahorina, Bansko i Borovec.

Tradicionalni ljubitelji zimskih radosti na snegu već su napustili Suboticu i nalaze se na nekim od planina - na zimovanju. Zimski raspust, januarsko zatišje i nedostatak snega pogoduju odlasku na neku od planina, a oni koji su ostali u Subotici ili će tek na zimovanje, ili ih ne zanima, ili ga se – rado sećaju.

Kopaonik od 500 dinara dnevno za najam apartmana, Jahorina od 130 evra za sedam polupansiona, Bansko i Borovec sa sličnim cenama. Kako ocenujuju subotički tur-operateri, najčešće se zimuje tamo gde je i najjeftinije. Za zimsku sezonu kažu da je daleko lošija nego prošle godine, a Subotičani umesto zimskih već sada uplaćuju letnje aranžmane, koristeći dobre ponude. Na primer, za smenu koja počinje 10. maja, letovanje uz autobuski prevoz iz Subotice možete priuštiti za 67 evra po osobi, a od 22. maja možete letovati za 88 evra.

Za one koji ipak preferiraju zimovanje, a dosta su se istrošili za vreme praznika, Turistička organizacija Srbije kao napovoljniji, preporučuje planinarski dom "Jastrebac", na istoimenoj planini, gde prenoćište košta 450 dinara i "Smučrski dom" na Goču, gde prenoćište iznosi 850 dinara. Povoljan smeštaj turisti mogu da nađu i u Brzeću na Kopaoniku, gde u planinarskom domu "Bela reka" pansion iznosi 2.000 dinara, a u konaku "Dobrodolac" polupansion se kreće od 1.450 do 1.700 dinara. U konačištu Turističke organizacije Zlatibora polupansion iznosi 1.900 dinara, a na Goču, u objektu "Dobre vode" za 1.200 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4476
Povezane teme

subotičani letovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.