Komentara: 0
Pregleda: 2021

Ubaci limenku-dovrši skulpturu

15.10.2010. u 15:52h
Izvor: RTV Yueco
Ubaci limenku-dovrši skulpturu

Projekat pod sloganom “Ubaci limenku -dovrši skulpturu” je nastavljen u naselje Prozivka. Pored bilborda na kom se nalaze sve informacije o projektu postavljena je i  skulptura u obliku ribe dugačke 6 metara, čiji je autor mladi umetnik Jugoslav Sivić.

Skulptura je izrađena od odbačenih materijala koji se nalaze na otpadu i koji su van upotrebe. Projekt je započet sa idejom da se građani Subotice aktivno uključe u čišćenja Palićkog jezera. Skulptura na prozivci biti postavljena do kraja oktobra, a onda se seli na novo mesto.

Pored Osnovne škole “Sonja Marinković” postavljena je skulptura u obliku ribe. Učenici škole su ubacivali limenke i na taj način pružili primer i drugim Subotičanima kako da čuvaju svoju okolinu.

Projekat je nastao u organizacuje udruženja AŠC Palić, a uz podršku Fonda za povraćaj i reciklažu limenki Recan, , JP „Čistoća i zelenilo“ Subotica, „Park Palić“ d.o.o. Subotica i Ministarstva Republike Srbije za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja. U realizaciju akcije “Ubaci limenku dovrši skulpturu” uključila se i mesna zajednica “Prozivka”. Cilj da se deca nauče kako da se odgovorno odnose prema okolini.

Skulptura, je prvi put postavljena u centru Palića u okviru ovogodišnjeg letnjeg festivala elektronske muzike. Sakupljeno je 4000 limenku koje treba da se prebace  u reciklažni centar.  Ova postavka, kao vid ulične umetnosti, ima za cilj kako ulepšavanje urbane sredine, tako i podizanje ekološke svesti šire populacije o značaju urbanih zelenih površina, biodiverzitetu kao i separaciji i reciklaži otpada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2021
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.