Komentara: 7
Pregleda: 4266

Učenica škole "Ivan Sarić" Ana Davčik niže uspehe iz programiranja, matematike, fizike i engleskog jezika

12.06.2024. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Ana Davčik, učenica 2. razreda Tehničke škole "Ivan Sarić", samo ove školske godine učestvovala je na više od 10 takmičenja iz matematike, programiranja, fizike i engleskog jezika na kojima je ostvarila zapažene rezultate.
Učenica škole "Ivan Sarić" Ana Davčik niže uspehe iz programiranja, matematike, fizike i engleskog jezika

Profesori je opisuju kao savesnu, vrednu, svestranu, nenametljivu i tihu devojčicu punu talenata i interesovanja. I baš takva se pojavljuje na unapred zakazan intervju. Na pitanja o matematici, fizici, engleskom jeziku i programiranju odgovara opširno, dok na pitanja o uspesima koje je postigla takmičeći se iz ovih predmeta odgovara veoma skromno. Skromno pruža i fasciklu punu diploma koje svedoče o njenim postignućima. 

- Pohađala sam Osnovnu školu "Matija Gubec" u Tavankutu i učiteljica je u 2. razredu primetila da mi matematika dobro ide. Od tada se takmičim na gradskim i okružnim takmičenjima, a učestvovala sam i u finalu takmičenja "Kengur bez granica". Volim matematiku, obožavam da računam, a omiljeni deo mi je algebra - počinje priču Ana.

Učenica škole "Ivan Sarić" Ana Davčik niže uspehe iz programiranja, matematike, fizike i engleskog jezika

Kada je imala 11 godina otkriven je i njen talenat za informatiku, a zbog ogromnog interesovanja za programiranje ova darovita devočica je pre dve godine započela školovanje za elektrotehničara informacionih tehnologija.

Leto pred 5. razred krenula sam u jednu privatnu školicu na časove programiranja kako bih se upoznala sa informatikom koju sam kao predmet dobila naredne školske godine. Tamo sam se veoma zainteresovala za programiranje i nije bilo dileme u kom pravcu će ići moje dalje školovanje. Na takmičenja idem od 7. razreda. U 8. razredu sam osvojila prvo mesto na Okružom takmičenju, a ove godine sam išla na dva državna takmičenja i na onom koje je upriličeno za đake elektrotehničkih škola sam osvojila 3. mesto. Takođe, učestvovala sam na Srpskoj informatičkoj olimpijadi. Ne samo da me ne popušta interesovanje za programiranje, već je ono iz godine u godinu sve veće, pa verujem da ću školovanje nastaviti u tom smeru. Nisam još uvek donela odluku, ali razmišljam da upišem Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu - dalje će ova vredna devojčica - Škola "Ivan Sarić" za mene je pun pogodak. Opravdala je sva moja očekivanja, odnosno zadovoljila moju potrebu za znanjem iz različitih oblasti, naročito iz informatike i programiranja. 

Učenica škole "Ivan Sarić" Ana Davčik niže uspehe iz programiranja, matematike, fizike i engleskog jezikaU slobodno vreme Ana sluša muziku, igra igrice i provodi vreme surfujući po internetu što je doprinelo i usavršavanju znanja iz engleskog jezika.

- Engleski jezik sam najviše savladala gledajući snimke i razne emisije na internetu, pa sam počela da se takmičim i u dva navrata sam učestvovala u evropskom finalu međunarodne Hippo olimpijade. Ove godine je takmičenje održano u Italiji i bilo je lepo, jer smo uspeli i da obiđemo Veneciju, da se družimo i steknemo nova prijateljstva - priseća se ova srednjoškolka koja se ove školske godine prvi put takmičila iz fizike i dogurala čak do državnog takmičenja.

Svoje uspehe ova skromna devojčica pripisuje učiteljima i nastavnicima koji su otkrili njene talente, kao i roditeljima koji joj pružaju bezuslovnu podršku.

Mama je uvek tu da mi pruži podršku, uvek me bodri, a tata mi pomaže da razumem neke probleme iz matematike i programiranja - sa osmehom priča Ana - Dok traje sezona takmičenja baš i ne stižem mnogo da se družim sa prijateljima. U tom periodu pohađam dodatne časove programiranja koji se održavaju petkom posle podne, kao i subotom pre podne pa mi ne preostaje mnogo vremena za druženje i razonodu. Međutim, ja sve to nadoknadim kada se završi sezona takmičenja.

AKTIVNOSTI I POSTIGNUĆA U TEKUĆOJ ŠKOLSKOJ GODINI

  • 3. mesto na gradskom takmičenju iz matematike
  • 3. mesto na okružnom takmičenju iz matematike
  • 3. mesto na međunarodnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica"
  • 2. mesto na gradskom takmičenju iz fizike
  • 1. mesto na okružnom takmičenju iz fizike
  • pohvala na državnom takmičenju iz fizike
  • 3. mesto na okružnom takmičenju iz programiranja
  • 3. mesto na državnom takmičenju iz programiranja za elektrotehničke škole
  • učešće na Srpskoj informatičkoj olimpijadi
  • učešće na evropskom nivou međunarodnog takmičenja iz engleskog jezika "Hippo"
  • učešće na regionalnom takmičenju iz osnova elektrotehnike
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 dana
Komentara: 7
Pregleda: 4266
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.