Komentara: 0
Pregleda: 1964

Učenici OiSŠ "Žarka Zrenjanin" ekološkom akcijom obeležili Međunarodni dan zaštite planete zemlje

08.06.2021. u 13:57h
Izvor: Subotica.com
U sklopu obeležavanja Svetskog dana zaštite planete zemlje deca iz OiSŠ "Žarko Zrenjanin" izašla su u centar grada i demonstrirala ono o čemu ih u školi uče, a to je da je briga o životnoj sredini aktivnost koja se tiče svih nas i koja nema vreme trajanja.
Učenici OiSŠ "Žarka Zrenjanin" ekološkom akcijom obeležili Međunarodni dan zaštite planete zemlje

Pod sloganom "Čisto = Lepo" učenici Osnovne i srednje škole "Žarko Zrenjanin", uz pomoć svojih nastavnika, realizovali su ekološku akciju koja je imala za cilj da ukaže na potrebu svakodnevne brige o našem životnom prostoru, da je to obaveza svih nas, u svakom trenutku. Tokom akcije deca su sugrađanima delila jabuke u ekološkim, recikliranim korpicama.

- Drago nam je da smo se ovde okupili i da imamo priliku da pokažemo koliko u našoj školi negujemo ekološku misao i koliko nam je važna zaštita životne sredine. Nije to samo jedan kalendarski dan u godini već je to briga o prirodi, odnosno biljkama i životinjama, koja traje cele godine, o čemu mi učimo naše učenike - kaže Jelena Škrbić, nastavnik defektolog u OiSŠ "Žarko Zrenjanin". - Želeli smo svojim primerom da pošaljemo poruku našim sugrađanima da je briga o našem životnom prostoru, pa i ulicama i trgovima, neophodna svakodnevno.

Učenici OiSŠ "Žarka Zrenjanin" ekološkom akcijom obeležili Međunarodni dan zaštite planete zemljeUčenici OiSŠ "Žarka Zrenjanin" ekološkom akcijom obeležili Međunarodni dan zaštite planete zemlje

Sonja Stevanović, učenica drugog razreda srednje škole, koja se školuje za krojački zanat, jedna je od onih koji su danas čistili naš grad, za nesavesnim sugrađanima. Njena poruka je jasna - svi treba da brinemo o našem gradu i našoj okolini.

- Važno nam je da čuvamo prirodu i našu okolinu, da nam bude lepo i čisto, da nam se ne zagađuju priroda i vazduh. Mi tako svakodnevno brinemo da u našoj školi nema smeća na sve strane i poručujemo svima da ne zagađuju životnu sredinu - poručuje Sonja.

Učenici OiSŠ "Žarka Zrenjanin" ekološkom akcijom obeležili Međunarodni dan zaštite planete zemlje

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1964
Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

ekološka akcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.