Komentara: 0
Pregleda: 2240

Učešće Subotičana na likovnom konkursu u Portugaliji

19.10.2012. u 01:39h
Polaznici Likovne radionice "EmArt" iz Subotice su uspešno učestvovali na Međunarodnom likovnom konkursu koji je raspisan u portugalskom gradu Evori.
Učešće Subotičana na likovnom konkursu u Portugaliji

Zlatnu medalju je osvojio David Sobonja, dok su posebna priznanja pripala Edini Patarčić, Emeši Tot, Dorini Jenei i Klaudiji Berta.

Zahvaljuljući kvalitetnoj kolekciji likovnih radova radionica je dobila poziv na susret mladih likovnih umetnika koji je ove godine po peti put organizovan u portugalskom gradu Vouzeli u periodu od 4. do 11.oktobra. Na ovaj susret je otputovala Karolina Koršoš i Đenđika Rac u pratnji učiteljice Emilije Grubanov Martinek.

Za vreme boravka u Portugaliji devojke su sa još dvanaestoro svojih vršnjaka (dece iz Indije, Rusije, Ukrajine, Rumunije i Mađarske) slikala na ulicama grada Vouzele i Campie. Radovi koji su tamo naslikani isto su žirirani. U veoma jakoj konkurenciji (sva deca su bila iz umetničkih škola) jedan rad Karoline Koršoš je nagrađen posebnim priznanjem.

Učešće Subotičana na likovnom konkursu u Portugaliji

Pored rada imali su vremena i za obilaske. Posetili su grad Viseo i Aveiro (kroz ovaj grad je prokopano nekoliko kanala, pa grad stoga nazivaju "Portugalskom Venecijom"), gde su se vozili moliseriosom (plovila slična venecijanskim gondolama koji prevoze turiste), bili u muzeju i oprali noge u Atlanskom okeanu, skupljali školjke i trošili novac u šoping centru. Ova nedelja će im ostati u lepom sećanju.

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2240
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.