Komentara: 5
Pregleda: 7026

Udruženje Crnogoraca obeležilo Dan državnosti Crne Gore

14.07.2016. u 17:59h
Izvor: RTV Yueco
Udruženje Crnogoraca Subotice je sinoć u svojim prostorijama prigodnim programom obeležilo Dan državnosti Crne Gore, 13. jul. Svečanosti, koja je organizovana uz podršku Saveza udruženja Crnogoraca Srbije, su pored članova, prisustvovali i predstavnici drugih nacionalnih zajednica.
Udruženje Crnogoraca obeležilo Dan državnosti Crne Gore

Za istoriju Crne Gore 13. jul ima dvostruki značaj. Na taj dan 1878. godine na Berlinskom kongresu Crna Gora je priznata kao samostalna država, dok je istog dana 1941. godine u ovoj zemlji podignut veliki narodni ustanak protiv fašizma.

Nakon programa u okviru koga su članovi Udruženja „Bačka kuća“ iz Lovćenca govorili stihove pesme subotičkog pesnika Lasla Tota posvećenu Njegošu, druženje je nastavljeno uz tradicionalna crnogorska jela. Udruženje Crnogoraca Subotice osnovano je 2011. godine, a sa radom na negovanju kulturnih i tradicionalnih vrednosti je počelo godinu dana kasnije.

Rad Udruženja Crnogoraca, koje okuplja oko 180 članova, se tokom godine zasniva na organizaciji kulturnih događaja, kao i sportskih i humanitarnih aktivnosti. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 7026
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.