Komentara: 0
Pregleda: 1569
Video
Foto

Udruženje „Pruži mi ruku“ otvorilo svoje prostorije

19.07.2024. u 10:16h
Izvor: Subotica.com
Prostorije udruženja „Pruži mi ruku“ su opremljene i spremne da ugoste mališane sa smetnjama u razvoju i njihove roditelje.
Udruženje „Pruži mi ruku“ otvorilo svoje prostorije

Udruženje je osnovala Sanja Mihajlović, majka Dunje koja 12 godina živi sa cerebralnom paralizom, sa željom da bude podrška roditeljima dece sa različitim vidovima smetnji u razvoju.

- Ovo je prvenstveno udruženje za roditelje i zdrave članove porodica u kojima raste dete sa smetnjama u razvoju. Naravno, radićemo sa decom, ali nam je fokus da budemo uz majke i očeve koji se svakodnevno bore sa tom dijagnozom. Cilj nam je da osnažimo porodicu, da prihvate dijagnozu, da žive sa njom i da se nose sa tim problem, a za to vreme da deca rade sa logopedom, defektologom, da budu zbrinuta – objašnjava Sanja. – Najveći problem je što sve padne na roditelje, oni su i terapeuti, i lekari i psiholozi... Zbog toga često nemaju vremena za sebe i druge članove porodice. Zato želimo da olakšamo tu borbu.

Udruženje „Pruži mi ruku“ otvorilo svoje prostorijeU tome će pomoći volonteri, koji će organizovati psihološke radionice za roditelje i decu, kao i brojni donatori, koji su darovali vaučere za kozmetičke usluge za mame.

- Cilj ovog udruženja je da roditelji kada imaju organizovane aktivnosti, bilo da je su radionice, odlazak u pozorište ili bioskop, imaju gde da ostave dete. Ja i još nekoliko mojih kolega ćemo biti sa decom i organizovati im edukativne aktivnosti i druge radionice – objašnjava volonterka Dunja Perčić, studentkinja Specijalne edukacije i rehabilitacije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Udruženje „Pruži mi ruku“ otvorilo svoje prostorije

Među roditeljima koji su se priključili radu udruženja je i Jasna Matlak, čiji sin Viktor takođe živi sa cerebralnom paralizom.

- Drago mi je da se otvorilo jedno ovakvo mesto, gde ćemo moći bar na sat vremena da ostavimo dete i posvetimo se ličnim potrebama – smatra Jasna.

Udruženje „Pruži mi ruku“ otvorilo svoje prostorije

Prostorije udruženja „Pruži mi ruku“ nalaze se u prostoru MZ „Novi grad“ (Segedinski put 20).

Izvor: Subotica.com
Otvaranje udruženja "Pruži mi ruku" Otvaranje udruženja "Pruži mi ruku" Otvaranje udruženja "Pruži mi ruku" Otvaranje udruženja "Pruži mi ruku" Otvaranje udruženja "Pruži mi ruku" Otvaranje udruženja "Pruži mi ruku" Otvaranje udruženja "Pruži mi ruku" Otvaranje udruženja "Pruži mi ruku"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 časova i 6 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 1569

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.