Komentara: 2
Pregleda: 775
Foto

Udruženje "Solidarnost" podelilo prehrambene pakete socijalno ugroženim sugrađanima

26.09.2024. u 13:24h
Izvor: Subotica.com
Udruženje građana "Solidarnost" podelilo je 38 prehrambenih paketa socijalno ugroženim sugrađanima u okviru tradicionalne akcije "Solidarnost sa socijalno ugroženim građanima".
Udruženje "Solidarnost" podelilo prehrambene pakete socijalno ugroženim sugrađanima

Na spisku za pomoć, između ostalih, našla se i 68-ogodišnja Ruža koja živi sa nekoliko teških dijagnoza i od porodične penzije koja iznosi tek 21 hiljadu dinara.

- Živim jako teško. Preživela sam tešku operaciju srca, nemam jedan bubreg i imam problema sa štitnom žlezdom. Lek za štitnu košta četiri hiljade, a toliko staje i jedan lek za srce, dok za drugi treba da izdvojim čak 10 hiljada dinara. Mesečno primam 21 hiljadu porodične penzije, a pošto mi srce radi sa svega 30 odsto kapaciteta za rad nisam sposobna i potrebna mi je pomoć - priča Ruža - Troškovi su veliki, lekovi preskupi i svaka pomoć je dobrodošla, pa tako i ovaj prehrambeni paket koji sam primila danas.

Udruženje "Solidarnost" podelilo prehrambene pakete socijalno ugroženim sugrađanimaKonzerva ribe, ulje, brašno, šećer, pirinač i testenina nalaze se u skromnom paketu koji je, kako veli predsednik UG "Solidarnost" Mikloš Olajoš Nađ, pripremljen od srca i sa željom da makar na trenutak ublaži muke i probleme sa kojima se socijalno najugroženiji Subotičani svakodnevno suočavaju.

- Po nama, nijedan Subotičanin ne sme biti srećan i zadovoljan ukoliko postoji samo jedan sugrađanin koji je gladan ili nema sredstava da kupi deci sve što im je neophodno. Ima ljudi koji su ispod radara nadležnih ustanova, pa i ispod radara svojih sugrađana, jer ne obraćamo dovoljno pažnje na druge ljude. Mnogi se i stide siromaštva pa se ni ne javljaju nadležnima za pomoć. Smatramo da Subotica mora imati dugoročan plan i sistemski raditi na iskorenjivanju siromaštva - podvukao je Olajoš Nađ i podsetio da prosečna zarada u našem gradu zaostaje za republičkim prosekom - Prosečna penzija u našem gradu, po podacima Fonda PIO je 45 hiljada, a mnogi građani primaju znatno manju. Mi smo danas uručili pakete ljudima koji mesečno primaju mnogo manje, ima ko živi od 15 hiljada mesečno. 

Udruženje "Solidarnost" podelilo prehrambene pakete socijalno ugroženim sugrađanima

Akciju je sa 50 hiljada dinara podržala lokalna samouprava preko konkursa za humanitarni i društveni rad.

Izvor: Subotica.com
Podela prehrambene pomoći UG "Solidarnost" za socijalno ugrožene Podela prehrambene pomoći UG "Solidarnost" za socijalno ugrožene Podela prehrambene pomoći UG "Solidarnost" za socijalno ugrožene Podela prehrambene pomoći UG "Solidarnost" za socijalno ugrožene Podela prehrambene pomoći UG "Solidarnost" za socijalno ugrožene Podela prehrambene pomoći UG "Solidarnost" za socijalno ugrožene Podela prehrambene pomoći UG "Solidarnost" za socijalno ugrožene Podela prehrambene pomoći UG "Solidarnost" za socijalno ugrožene
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 16 časova i 13 minuta
Komentara: 2
Pregleda: 775
Povezane teme

udruženje solidarnost

mikloš nađ olajoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.