Komentara: 0
Pregleda: 1289

Udžbenici za male pacijente

07.09.2012. u 19:31h
Izvor: RTV Yueco
Udruženje građana „Ivanjdan“ predalo je 40 udžbenika od prvog do četvrtog razreda Dečijem odeljenju Opšte bolnice. Uz pomoć ovih udžbenika mališani koji zbog bolesti propuštaju školske časove, uspeće da vreme u bolnici iskoriste na što kreativniji način i da se nakon oporavka brže vrate u školske klupe.
Udžbenici za male pacijente

Ova donacija, deo je akcije prikupljanja udžbenika za decu lošeg materijalnog stanja, koju je organizovalo Udruženje građana „Ivanjdan“

Iako se na Dečijem odeljenju Ošte bolnice trude da boravak dece u bolničkom okruženju bude što kraći i koliko je to moguće, što bezbolniji za dete, zbog prirode bolesti neka dece su prinuđena da školske klupe zamene bolničkom posteljom. Kako bi im vreme kada nisu na terapiji što brže prošlo, u Dečijem kutku koji se nalazi na IX spratu, sa njima rade vaspitačice i učiteljice, koje se trude da im nadomeste izgubljene časove.

Donacija 40 udžbenika Dečijem odeljenju, samo je deo akcije koju je proteklog meseca organizovalo UG „Ivanjdan“. Akcija u kojoj je sakupljeno oko 200 udžbenika za učenike od 5. do 8. razreda, 60 svesaka, 40 vežbanki i ostali školski pribor namenjena je učenicima slabijeg materijalnog stanja.

Udruženje građana „Ivanjdan“ osnovano je kao nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija čiji je cilj demografsko, ekonomsko i kulturno oživljavanje seoskih naselja u Republici Srbiji. Svoje humanitarno delovanje ova organizacija usmerava na oblast boračko-invalidske zaštite, brige o deci, na podsticanje nataliteta i obrazovanja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1289
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.