Komentara: 111
Pregleda: 12338

Ugostitelji od večeras nastavljaju normalno da rade, obavezne propusnice posle 20 časova

11.11.2021. u 18:14h
Izvor: Subotica.com
Od večeras, ugostitelji okupljeni u Udruženje ugostitelja Subotice, njih preko stotinu, nastaviće da rade puno radno vreme, a goste će zamoliti da se pridržavaju epidemioloških mera, posebno posle 20 časova kada su obavezne kovid propusnice.
Ugostitelji od večeras nastavljaju normalno da rade, obavezne propusnice posle 20 časova

Članovi Udruženja ugostitelja Subotice doneli su odluku na današnjem sastanku da od večeras nastave sa redovnim radnim vremenom, uz puno poštovanje epidemioloških mera koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije. Ova odluka ugostitelja (za rad posle 20 časova) se odnosi na većinu koja je uspela da angažuje dovoljan broj radnika za odvijanje normalnog procesa rada, dok će se ostali postepeno uključivati.

U saopštenju dostavljenom medijima apeluje se na sve goste koji budu bili u ugostiteljskim objektima posle 20 časova da imaju u vidu da se od njih očekuje da poseduju važeće kovid propusnice, odnosno da kod sebe (papir ili digitalni oblik) imaju jedan od sledećih dokumenata - važeći "zeleni sertifikat" (potvrdu iz eUprave), potvrdu o primljenoj drugoj dozi vakcine protiv kovid-19, negativan PCR test ne stariji od 72 časa, antigenski test ne stariji od 48 časova ili potvrdu o preležanoj zarazi korona virusom ne stariju od 7 meseci.

- Molimo sve goste i nadležne organe da uz poštovanje mera koje su na snazi od 20 časova ulaze u ugostiteljske objekte sa razumevanjem kontrole „kovid“ propusnica - navodi se u saopštenju Udruženja. - Mi ugostitelji moramo da nastavimo da radimo, jer nam je ugrožen opstanak i želimo da izbegnemo najgori scenario, a to je otpuštanje dela zaposlenih ili trajno zatvaranje lokala.

Ugostitelji od večeras nastavljaju normalno da rade, obavezne propusnice posle 20 časovaOvu odluku ugostitelji će postaviti kao obaveštenje na vidna mesta pri ulasku u objekat.

Kako saznajemo, kroz Udruženje ugostitelji su omogućili svojim zaposlenima koji se do sada nisu vakcinisali da to učine u posebnim terminima koji su dogovoreni sa Domom zdravlja Subotica. Nekoliko grupa je već popunjeno i danas je vakcinisana prva, a kako ističu grupna vakcinacija će se nastaviti u zavisnosti od interesovanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 111
Pregleda: 12338

Povezana vest

Povezane teme

radno vreme ugostiteljskih objekata

ugostiteljstvo

korona virus

epidemija korona virusa

ugostiteljski objekti

udruženje ugostitelja subotice

kovid propusnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.